MHP'lilerde değişen bir şey yok
21 Ekim 2024 günü bir yazı yazmışım.
Başlığı "Ziyarete gitmesi gereken MHP’liler miydi?"
İçeriği Tuncay Batı'nın il başkanı seçilmesi sonrası "Hayırlı olsun" ziyareti almak yerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a ziyarette bulunmasını eleştirmişim.
"Ziyarette MHP’liler acaba “Başkanım bize yeni görevimiz hayırlı olsun” mu dedi? Merak ediyorum" demişim.
Bugün tarih tekerrür etti.
MHP Kocaeli İl Başkanlığı'na atanan Kamil Akın, beraberindeki heyetle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a ziyarette bulundu.
Tuncay Batı yine eli güçlü gitmiş.
Yönetimi falan atanmış.
*
Kamil Akın'ın yönetimi daha MHP Genel Merkezi'nden onay almadı.
Bir heyet kurup Başkan'a ziyarete gitmişler.
Heyetin hayırlı olsun ziyareti kabul etmesi gerekirken, kendilerinin ziyarete gitmesi beni dün olduğu gibi bugün de şaşırtıyor.
Göreve seçilen il başkanının "Hayırlı olsun" ziyareti kabul etmesi beklenirken "Biz seçildik" ziyareti yapması sadece bana mı garip geliyor bilmiyorum.
Ama gördüğüm bir şey var.
Yıllardan yıllara MHP'nin Kocaeli'deki temsiliyeti zayıflıyor.
İttifakın ana partilerinden MHP'liler, Kocaeli'deki güçlerinin bence farkında değiller.
Ağırlıklarının hiç farkında değiller.
*
Burada konum Tahir Başkan'a ziyarete gidilmesi değil.
Göreve atanan MHP İl Başkanı'nın "Hayırlı olsun" tebriklerini kabul etmesi gerekirken, kendini tanıtmak için bir makama gitmesi.
2024'te yazdığım köşe için belediye kanadından aranmışım.
Yazı yayınlandıktan sonra "Edindiğim bilgilere göre; daha önce atanan iki il başkanına da önce Büyükakın gitmemiş. MHP'li başkanlar Büyükakın'a gitmiş ama hemen gitmişler. Ne kadar makul bir durum karar sizin" demişim.
Şimdi tebrik edilmesi gerekirken kendini tanıtmaya giden MHP'li başkanlara yenisi eklendi.
Muhtemelen 1 ila 1 buçuk yıl sonra bir diğer başkan gündeme gelir.
Sanırım Kocaeli'de MHP artık böyle geldi böyle gidecek.
Not:
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bu şehirde Vali İlhami Aktaş’tan sonra en büyük kurumun amiridir. Göreve gelen ister siyasi, ister sivil toplum örgütü olsun, Vali Aktaş ile birlikte Büyükşehir Başkanı'na ziyarete gitmesi bugüne kadar yadırganan bir durum değildir. Benim vurgum, MHP’nin başında seçilmiş, kongresini tamamlamış bir il başkanı olması gerektiği ve tebrikleri de makamında kabul etmesi gerekliliği üzerinde durmaktır. Yazıdan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın konumuna itibarsızlaştırma çabası gibi bir anlam çıkarılmasından rahatsızlık duyarım.
Ziyarete gitmesi gereken MHP’liler miydi?Gündem