Köpekbalığı’na ceza, Aslan’a dokunulmazlık!
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün açıkladığı sevklerde tartışmalara neden olacak bir karar verdi
Kocaelispor, geçen hafta Galatasaray’ı konuk ettiği karşılaşmada attığı gol sonrası statta çalınan “Köpekbalığı sesi” nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiş ve kulübe 220 bin TL ceza kesilmişti.
Bu haftaki Galatasaray – Gençlerbirliği maçında ise sarı-kırmızılıların attığı 3. gol sonrası statta Aslan kükremesi açıldığı görüldü. Ancak buna rağmen Galatasaray’ın PFDK’ya sevk edilmediği açıklandı. Bu durum, spor kamuoyunda “çifte standart” tartışmalarını beraberinde getirdi.
PFDK’nın Kocaelispor’a verdiği ceza kararı şöyle açıklandı:
“PFDK, karşılaşma sırasında anons sisteminin ev sahibi takımı destekleyici biçimde kullanıldığını tespit etti. Bu nedenle Kocaelispor’a FDT’nin 46/1. maddesi kapsamında 220 bin TL ek ceza verildi.”