Ertuğrul Sağlam: Kapı kapı dolaşıp halı koltuk topladık
Kocaelispor eski Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam düzenlediği basın toplantısında tesis ile ilgili çalışma yaptığı sırada kendisini eleştirenlere “Ahlaksız” ifadelerini kullanırken canını en çok acıtan olaylardan birisinin bu olduğunu söyledi

Başarılı bir transfer sezonu geçirdiklerini ifade eden Sağlam, “Sezon sonu itibariyle gördük ki çok düzenli, planlı çalışma ile güzel bir transfer dönemi geçirdik. Bu kadar sağlıklı olmasının en önemli sebeplerinden biri Başkan o dönem transfere hiç karışmadı. Transfer sizde dedi. Kurumsal olmanın, doğru organizasyonun ne kadar önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Devre arasında da bu kulüp bizsiz 3 transfer yaptı. O transferleri de siz değerlendirirsiniz. Bunlar yaşandıktan sonra anlatacak çok şeyim var. Detaya girmek istemiyorum. Bu takımın hakikaten oluşumunda, çok emek harcadığımı söylemek istiyorum. Bir takımın şampiyon olması futbolcu alıp, takım kurmakla alakalı değil. Kusursuz bir yapı inşa edip onu yönetmeniz gerekir.
MUŞ TESİSLERİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Özellikle yabancı oyuncuların olduğu bir ortamda tesis şartlarının başarıda rol oynadığına inanıyorum. Yerli oyuncuya parasını ödeyin durumu idare ediyor. Yabancı oyuncuya doğru çalışma şartlarını sunmazsanız, o oyuncular mutsuz oluyor ve takımdan uzaklaşmak istiyor. Bunu geçmişte Kocaelispor yaşadı. Furkan üçüncü ligden geldi. Muşspor’dan geldi. Orada şartlarımız daha iyiydi dedi. Çime atılan gübreden, çim biçme makinasına kadar o tesisin her noktasında ilmek ilmek dokunmuş bir emek vardır. Orada oluşturduğumuz kalite oyuncu kadrosu kadar rol oynamıştır.
“KOCAELİSPOR İÇİN YAPTIK”
“Engin Koyun zamanında yine canla başla uğraşıyoruz. Dışarıdan misafir geliyor ağırlayamıyoruz. Kulübe fazla yükümüz olmasın diye kapı kapı dolaşıp bir yerden koltuk, bir yerden halı alarak mekan oluşturduk. Bir gün otuyoruz. Engin Koyun gelip odaya gelip hocam ne oda yaptın kendine dedi. Götürmeyeceğiz ki dedim. Kocaelispor teknik direktörünün odası burası. İsmet Hoca’nın da teşekkür ettiği konu bu. Sonraki bir gün baktım Engin Koyun gelen misafirleri tesisi dolaştırıyor. Bunu Kocaelispor için yaptık.
“EVİMİZE BİLE GİTMEDİK”
Oradaki oyuncuların sağlıklı olması ve mutlu olması için yapıyoruz. Oyuncuya standart sunmazsa kaçacak yer arar. Ayrılırken içimizin acımasının sebepleri arasında bunlar vardır. Biz gecemizi gündüzümüze kattık. Evimize gitmedik. Bazı ahlaksızlar, hoca odalarla çimlerle uğraşacağına takımla uğraş diye bunu gündeme getirdiler. Onları Allah’a havale ediyoruz” dedi.