İYİ Parti’den Kocaeli’deki o vakfa suç duyurusu
İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanlığı, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi tarafından kurulan “Çayırova Sosyal Medeniyet ve Fikir Vakfı” hakkında Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu

Parti yetkilileri, söz konusu vakfın Çayırova halkından adeta sır gibi saklandığını, tabelası dahi bulunmadığını, hiçbir sosyal proje ya da yardım faaliyeti yürütmediğini ancak buna rağmen bağış topladığını belirtti. İYİ Parti heyeti, vakıf üzerinden rant sağlandığı ve belediye kaynaklarının şahsi menfaatler doğrultusunda kullanıldığı iddialarını gündeme taşıdı.
Suç duyurusunun gerekçesinde,
* Vakıf yönetim kurulu üyelerine imar uygulamaları üzerinden çıkar sağlanıp sağlanmadığı,
* Vakfa bağış yapan kişi veya şirketlerin belediye işlemlerinde avantaj elde edip etmediği,
* Bu ilişkilerin irtikap suçu kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği
hususlarının Cumhuriyet Savcılığı’nca titizlikle araştırılması talep edildi.
İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sn. İlhami Bayrak, Çayırova Belediye Meclis Üyeleri Kader Aras, Mehmet Saraç ve Sinan Aydemir ile birlikte yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Çayırova halkının adını kullanan, ancak faaliyetleri karanlıkta kalan bu yapının tüm yönleriyle ortaya çıkarılması için hukuki süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”
İYİ Parti Çayırova teşkilatı, soruşturmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşacaklarını ve sürecin şeffaf biçimde ilerlemesi için gerekli tüm adımları atacaklarını duyurdu.