Büyükakın: ”İki takımda çıkmalı” dedi TFF son noktayı koydu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, misli.com 2.lig final maçına yükselen Kocaelispor ve Sakaryaspor’un 1.Lig’e alınması gerektiğini söylerken, TFF Başkanı Özdemir, canlı yayında konuyla ilgili açıklama yaptı

Büyükakın: ”İki takımda çıkmalı” dedi TFF son noktayı koydu

Kocaelispor ve Sakaryaspor’un TFF 1.Lig’e çıkmak için oynayacağı final müsabakası öncesi kulislerde dillendirilmeye başlanan TFF 1.Lig’in 20 takımlı oynanması ve finale çıkan iki takımın lige alınmasını içeren plana dair görüşlerini dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kolay olmadığını biliyorum ama her şeyi deneyeceğiz. Cumhurbaşkanımıza bilgi vereceğim. Sakarya’dan hiç kimse ile bu konuyu konuşmadım ama onlarla da gün içinde temas edeceğim. Konunun asıl muhatabı ve karar vericisi Türkiye Futbol Federasyonu noktasında da girişimler yapacağız.” Dedi.

Bugün ise TFF Başkanı Nihat Özdemir bu konuya ilişkin olarak: “Gelecek yıl 19 takımla oynanacak. TFF 1. Lig Kulüpler Birliği müracaat yaptı. Düşen 3 takımın play-out oynaması ve 2. Lig'de final oynayacak iki takımın çıkması yönünde talepleri vardı. Sezon başında karar vermediğimiz için bunun doğru olmayacağını düşündük. Süper Lig tamamladığımız sezon 21 takımla oynandı. Her hafta bir takım dinlendi. Faydası oldu. Süper Lig'de takım sayısı 18 olmalı. 20 takımla bile sıkışık bir sezon oluyor. 1. Lig'in de 18 takımlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Ana hedefimiz 18 olmalı. Her sene 3 yerine 4 takım düşürerek bu rakama ulaşmayı, bu ligleri bu şekilde düzenlemeyi planlıyoruz.” İfadelerini kullandı.