Büyükakın’dan CHP’lilere “Gidin şov yapın”
Gebze Barış ve Tatlıkuyu Mahallelerinde imar planı değişikliği raporuna, muhalefet şerh koydu. Büyükakın, yaşanan tartışmada : Biraz insaf yahu. vatandaş dokuz doğursun vatandaş beklesin arazi, tapu problemi çözülmesin. Siz de gidin orada şov yapın. Öyle bir kavşağı ihtiyaç olmadığını bile bile böyle söylemek yanlış” dedi

Konuyla ilgili konuşan CHP’li Tanış, Başkanım ben planda kaldırıldı diyorum. Arazide olup olmaması önemli değil. Bu konuda anlaşamayacağız. Biz fen işleri değil imar komisyonuyuz. Derince revizyonunda 25 tane itiraz var. 2-3 tanesi kabul etmişiz 2 tanesine red vermişiz” dedi. Büyükakın ise “Senin bu görüşünü anlayamıyorum. Bu planda kavşak yerinden kalktı diye anlatıyorsun. Yerinde öyle bir kavşak yok. Anlaşamayız çünkü sürekli manipüle ediyorsunuz. Aynı şeyi Gebze’de de yaptınız. millet bahçesinin içine galericileri koydular dediniz. Yeter artık ya. Biraz insaf yahu. vatandaş dokuz doğursun vatandaş beklesin arazi, tapu problemi çözülmesin. Siz de gidin orada şov yapın. Öyle bir kavşağı ihtiyaç olmadığını bile bile böyle söylemek yanlış. Orada plan yapılmadığı için eziyet çeken vatandaşı da söyle” dedi.
BÜYÜKGÖZ: MAHKEME KARARINI UYGULADIK
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise konuyla ilgili bilgi vererek “Burada birkaç mahkeme kararı ile iptal olmuş süreç var. Bu kadar alan içerisinde 4-5 tane dokunuş var. Bu sorunu çözmek adına 65 dönüm civarında bir fedakarlık yaptık. Arsası 800-Bin Dolar. Kavşaktaki rekreasyon alanı vakıf arazisi. Vakıf arazilerini DOP’a (düzenleme ortak payı) dönüştüremediğimiz için tapulandırılması devam ediyor. Kullanım tescil şuyulandırma çizgileri hukuki çerçevede örtüştü. Yeşil alanın ikiye bölünmesi mahkeme kararı ile yapıldı. Mahkeme kararı dışında hiçbir noktaya keyfi hareket edilmemiştir” şeklinde konuştu. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.
ÇOK GERGİNSİNİZ, SAKİN OLUN
Engin Taşdemir son olarak: “ Çok gerginsiniz, sakin olun. Muhalefet şerhi koyduklarımız bile sizi rahatsız ediyor.” dedi. Buna cevap veren Büyükakın: “Siz eleştiri yapıp cevap almaya tahammül edemiyorsunuz ben gergin değilim. Cevap vermezsem tabi sakin olurum. Göz gör göre, kavşak kaldırıldı dememize rağmen, metrekaresi 1000 dolar olan, 60 bin doları Gebze Belediyesi üstlenmiş. Kavşağın orada olmadığını bile bile basına kavşak kaldırıldı demek yanlış.