İYİ Parti’de şok, Haluk Ulusoy istifa etti!

İyi Parti'de şok istifa. Haluk Ulusoy, daha atanalı 9 gün oldu ki il başkanlığından istifa ettiğini duyurdu

İYİ Parti’de şok, Haluk Ulusoy istifa etti!

İzmitli Meral Akşener’in memleketi olan Kocaeli’nin il başkanlığına daha önce siyasete aktif olarak girmemiş bir isim olan Wellborn Otel’in sahibi Haluk Ulusoy atanmıştı. 31 Ekim Salı günü resmen il başkanlığı açıklanan ve bu yetkiyi Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’dan alan Ulusoy, siyasetin stresine 9 gün dayanabildi. Ulusoy, sağlık problemlerinin başladığını belirterek görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Ulusoy’un yazılı istifa açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Geçen hafta İYİ Parti Genel Merkezi tarafından atanarak il başkanı olarak görev yaptığım bir haftalık süre içerisinde şahsım üzerinden İYİ Parti’ye gösterilen büyük teveccüh karşısında yaşadığım mutluluğu sizlere kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Özellikle Sayın Genel Başkan Meral Akşener hanımefendinin doğduğu ve büyüdüğü şehrin kamuoyundaki önemi malumunuzdur. Bu bilinçle gelen her telefona cevap vermek , gelen her mesaja karşılık vermek için büyük çaba gösterdim. Bir haftadır nerede ise geceleri sadece 4 saat uyku için zaman bulabildim. Gün erken başladı ve çok geç bitti.

Her ne kadar bu tempodan hiçbir mutsuzluğum olmasa da dün akşam sağlığım bu aşırı tempo karşısında uyarı vermeye başladı. Dün akşam aşırı yükselen tansiyonumu düşürmek çok uzun zaman aldı. Geçmişten beri gelen kardiyolojik problemlerden ötürü son günlerde yüklendiğim aşırı stresibn önümüzdeki günlerde de artarak devam edeceği gerçeği eşim ve çocuklarımdan bu sebeple gelen büyük baskı, doktorumun da onlara katılması beni karar almaya zorunlu kılmıştır.

İYİ Parti hareketine sağlığım el vermediği için ilerleyen günlerde zarar vermemek adına henüz daha yolun çok başındayken İYİ Parti İl Başkanlığı görevini bıraktığımı kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

BAHÇELİ PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İYİ Parti İl Başkanlığı'na getirilen Haluk Ulusoy'un, göreve gelmeden önce, sosyal medya hesabından yaptığı “Devlet Bahçeli, Allah bize tez zamanda senin helvanı yemeyi nasip etsin” paylaşımı büyük tepki çekmişti. Ayrıca, kimi MHP’li isimler Ulusoy’a Rotary üzerinden yüklenmişti. Ulusoy, Bahçeli ile ilgili sözlerine yaptığı açıklama ile açıklık getirmiş, şunları söylemişti: “Referandumda, Sayın Bahçeli'nin bana göre MHP'nin kuruluş değerlerine, rahmetle, saygıyla andığım Alparslan Türkeş'in kurduğu partinin değerlerine aykırı hareket ettiğini ve kendisine verilen oyların karşılığını vermediğini, Ak Parti'ye yaklaşarak partisine ve seçmenine sırtını döndüğünü düşündüğüm için o akşamın kızgınlığıyla yapılmış paylaşımdır. İşin özünde, kendisi Türkiye'de belli bir seçmen kitlesine sahip olan MHP'nin genel başkanıdır. Makamını saygı ve sevgiyle hürmet ederiz. Bugün kendisinin giydiği cekettir. Kişisel olarak yaptığının hâlâ yanlış olduğunu düşünüyorum,. Bu sebeple de İYİ Parti'nin üyesi oldum. Türkiye'de iyi şeyler yapmak için göreve talip oldum. Görevlendirildim, iyi insanların aldığı oyu, söz verdiği şekilde kullanacağı, seçmenine yanlış yapmayacağı iyi bir hareketin içindeyiz. Herkesi de iyi şeyler yapmak için İYİ Parti'ye bekliyoruz.”

İstifa gerekçesi Ulusoy’un dediği gibi sağlık sorunları mı yoksa aldığı tepkiler mi merak konusu oldu.