Ahmet Çalık: Karamürsel’i, neresinden tutsanız elinizde kalır!
CHP Karamürsel Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık, sahaya çıktıktan sonra Karamürsel’in çok daha büyük sorunları olduğunu gördüğünü belirterek “Karamürsel’i neresinden tutsanız elde kalır” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Karamürsel Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık’ın ismini adaylığı gündeme geldiğinde duyduk ancak Karamürsel’de onu tanımayan yok denecek kadar az… 37 yıldır Çalık Tekstil Limited şirketini ailesi birlikte işleten Ahmet Çalık, her siyasi görüşten insan tarafından seviliyor, sayılıyor. Adaylığı bu nedenle ilçede heyecan yarattı. CHP’yi de Karamürsel’de iddialı kıldı. Herkes İzmit, Derince, Kandıra ve Gölcük’ü konuşurken Ahmet Çalık ile birlikte Millet İttifakı’nın iddialı olduğu ilçeler arasına Karamürsel de girdi. Anavatan Partisi kökenli olan, sosyal demokrat ve aynı zamanda muhafazakar bir aile yapısına sahip olan Ahmet Çalık’ın sol ile yolu kayınbiraderi eski DSP eski Kocaeli Milletvekili Halil Çalık ile kesişmiş. Anavatan Partisi’nde aktif siyaseti bırakan ancak bir partide görev almayan Ahmet Çalık, Halil Çalık’ı desteklemiş. CHP ile yolunun kesiştiği tarih ise 2014. Teklif ile CHP’den 4. sıra meclis üyesi adayı yapılan ve seçilen Ahmet Çalık, o gün bugündür CHP’yi temsilen başarılı bir meclis üyeliği görevi yürüttü, yürütüyor. Sivil toplum kuruluşlarında da aktif şekilde rol almış olan Ahmet Çalık’ın belediye başkan adaylığı süreci de teklifle oldu. CHP İl Başkanı, milletvekilleri, ilçe başkanı ve örgüt yöneticilerince aday olması istenen Çalık, 26 Ekim’de aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra sahaya çıktı ve o gündendir sahada.
Kendisini gazetemizde ağırladık, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Sorularımıza samimi yanıtlar veren Ahmet Çalık, rakibinin eksiklerini anlatırken bile kırıcı değildi. Maddi anlamda, güç anlamında bir beklentisi olmadığını, amacının sadece hizmet etmek olduğunu dile getiren Çalık, Karamürsel’i iki ana eksende büyüteceklerini söyledi. Çalık, Karamürsel’de hayvancılık potansiyelinin olduğunu ancak açığa çıkarılmadığını dile getirdi, Karamürsel’in hayvancılıkla anılacağını kaydetti. Çalık, turizm konusunda da heyecan yaratan projelerden söz etti. Plajlara şişme aquaparklar yaptıracağını, Karamürsel’in dağlarına ise tesisler kurulması noktasında öncü olacağını dile getiren Çalık, böylece hem Karamürsel halkının hem de esnafın kazanacağını belirtti.
Çalık, şuyulandırma çalışmaları nedeniyle mağdur edilen mahallelerden söz etti, bu mahallelerin mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesinin AKP tarafından kazanılması durumunda Karamürsel’e gerekli desteği alamama gibi bir durumun olma ihtimaliyle ilgili ise “İlk işimiz; çiçeğimizi elimize alıp Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ziyaret etmek ve ‘Sayın Başkan, millet size de bize de kendisine hizmet etme görevi verdi. Biz bunu siyaseten kullanmayız, sizin de kullanmayacağınızı düşünüyoruz, Allah hepimizin yardımcısı olsun’ demek olur” dedi.
Çalık, kentteki sorunların çözümü için en büyük projelerinin mahalle meclisleri olacağını da duyurdu.
Ahmet Çalık ile gerçekleştirdiğimiz söyleşimizle sizleri baş başa bırakıyoruz.
ÇAT KAPI EVLERE GİDİYORUM
***CHP ile yollarınız ne zaman kesişti?
CHP ile 2014 yerel seçimlerinden önce tanıştım. Tabii 2014 yerel seçimlerinden önce derken ben DSP eski Kocaeli Milletvekili Halil Çalık’ın kayınbiraderiyim. Yakın akrabamız aynı zamanda. 1992-1996 yıllarında Karamürsel’de Anavatan Partisi’nin gençlik kolları başkanlığı görevini yürüttüm. Halil Bey, Kocaeli milletvekili olunca başka bir siyasi partide görev almak hoş olmadı. İstifa ettim ve ondan sonra hiçbir siyasi partide görev almadım. Yeni Türkiye Partisi’nin de kurucuları arasındaydı Halil Bey, bu partiyi o süreçte destekledik. Biz Cumhuriyetçi, sosyal demokrat bir aileyiz. Muhafazakar bir aile yapımız da vardır aynı zamanda, dini değerler bizim için önemlidir. 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi bana belediye meclis üyesi adaylığı teklif etti, kabul ettim. 4. sıradan aday oldum, kısmetmiş seçildim, şu an halen meclis üyeliğim devam ediyor. İyi bir çalışma geçirdik, belki basına çok yansıtmadık ama kendi içimizde, belediye içinde iyi çalıştık. Şimdi de partim bana belediye başkan adaylığı teklif etti. Milletvekillerimiz, il başkanımız, ilçe başkanımız geldi. Şartlarımızı konuştuk ve 26 Ekim’de adaylık başvurumu yaptım. O günden bugüne sahadayım.
***26 Ekim 2018’den bu yana sahada olduğunuzu söylüyorsunuz… Sahada size karşı tepkiler nasıl? Esnaf olmanın tanınırlık anlamında artısı var mı?
-37 yıllık esnafım, aile şirketimiz var Çalıklar Tekstil adında, birlikte çalışıyoruz, işi abime bıraktım. Mobilya harici her türlü ev eşyalarının satıldığı bu dükkan Karamürsel merkezindeki en büyük dükkan, 850 metrekare. Pek çok insana nüfus ettik, bu yüzden tanınırlık anlamında bir sıkıntımız yok. Yıllarca ticaret yapmanın getirmiş olduğu bir birikim var, yine yıllarca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olmanın getirmiş olduğu bir arkadaşlık, dostluk bağı var. Bunu örnekleme anlamında söylüyorum, yanlış anlaşılmasın; Karamürsel’de bir başka arkadaşımız çıkmış olsaydı, kendini tanıtabilmesi için bir 6 ay gerekliydi, bize 3 ay yeterli. Tüccar Ahmet Çalık varken şimdi siyasetçi Ahmet Çalık var, bizim Ahmet oldu. Ben kapı kapı dolaşıyorum, benim aday olduğumu bilmeyen ev hanımlarımız var mesela hala. Çat kapı gidiyoruz ziyaretlere. Önce iki bayan arkadaşımız kapıyı çalıyor, ‘Belediye başkan adayımız burada, müsaitseniz size bir merhaba demek istiyor’ diyor. Ayak üstü sohbet ediyoruz. Olumsuz bir tepki almadık.
NERESİNDEN TUTSANIZ ELİNİZDE KALIR
***Peki, Karamürsel’de yönetim anlamında yanlış giden ne? Ne gibi eksiklikler var?
-Biz zaten meclis üyesi iken Karamürsel’in çok sorununun olduğunu biliyordum ama aday olarak sahaya çıktığınız zaman işin renginin çok daha kötü olduğunu görüyorsunuz. Mesela Dereköy Mahallesi’nde 180 küsür tapuda orman şerhi var. Buradaki yer sahipleri, ne yerlerini satabiliyorlar, ne bir çivi çakabiliyorlar. Ereğli Mahallesi’nde bir şuyulandırma çalışması yaptılar, mutlu olan hiç kimse yok. Geçenlerde Karapınar Mahallesi’ndeydim; vatandaşın tapusuna baktım ön sayfası doldurulmuş, arka sayfası boş olması gerekiyor, orası da tamamen dolu. Hep hissedarlı. Ve ilk defa bir vatandaşın 0,28 metrekarelik bir hissesi olduğuna şahit oldum. Karamürsel’de vatandaşların şuyulandırma konusunda feryatları var. Bunun yanı sıra Ereğli Mahallesi’nde çok ciddi bir yol sıkıntısı var. Yol olmadığından cenazesini bile çıkaramıyor evinden vatandaş. Ambulans, itfaiye giremiyor. İmar izni verilmediği için doğalgaz verilmemiş yerler var. Ve yapılacak diye söz verilmiş ama yapılmamış. Ayrıca Karamürsel’de ciddi bir otopark sıkıntısı var. Caddeler dar, planlama doğru şekilde yapılmamış. Kimi caddelerde insanlar evinin önüne araba koyamıyor. O kadar bina yıkılıp yapılmasına rağmen kaldırımlar yok, insanlar yoldan gidip geliyor. Şimdi bir çocuk annesinin elinden kurtulsa da binadan koşarak çıksa arabanın önüne düşecek. Berbat bir şehircilik anlayışı var. Mezat yerlerinin ikinci etabıyla ilgili sıkıntı var, yapılacağı vaat edildi, yapılmadı. Onun için Karamürsel’in neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.
***Sosyal yaşam var mı Karamürsel’de?
-Karamürsel, küçük olsun benim olsun mantığı ile yönetilmiş bir ilçe. 1980’lerde ben Karamürsel sahilinde Kahtalı Mıçı’yı dinledim, Müslüm Gürses’i dinledim, Hakkı Bulut’u dinledim. Sosyal olarak daha aktifti, İzmit’in sayfiyesi idi Karamürsel. Karamürsel’i yazlık olarak kullanırlardı. Bugün Karamürsel kendi içinde kapalı kutu gibi kalmış durumda. Şimdi belediyemiz sadece 4 Temmuz Karamürsel’in kurtuluş şenliklerinde etkinlik yapıyor, onda da son gün bir sanatçı konser veriyor. Bunun yanında zaman zaman özel grupları sağa sola götürmek gibi bir hizmetleri var, ondan da herkes yararlanamıyor, özel gruplar yararlanıyor. Bazen bakıyorsunuz bir okul herhangi bir müzeye gitmek için araç istemiş, ona verilmemiş ama başka özel gruplara Çanakkale’ye, Bursa’ya başka yerlere gidebilmesi için araç tahsis ediliyor.
MAHALLE MECLİSLERİ KURULACAK
***Sorunlardan bahsettiniz, seçilirseniz siz ne gibi çalışmalar yapacaksınız?
-Biz vatandaşın sorunlarını biliyoruz, çözeceğiz. Sosyal yaşam anlamında plajlarda bir düzenleme yaptı belediye, plajları büyüttü, insanlar gelip gidiyor, burayı kullanıyorlar. Biz daha hareketli hale getirmeyi düşünüyoruz, bununla ilgili ciddi projelerimiz var. Aslında proje anlatmıyoruz biz ama biraz bahsedeyim. Karamürsel’deki plaj ağına şişme aquaparklar yapacağız. Sadece insanlar gelsin, denize girip çıksın, güneşlensin diye düşünmüyoruz biz. Eğlensin, daha uzun vakit geçirsin istiyoruz. Bunun yanında Ereğli bölgemizde, Kumyalı ve Karaağaç bölgemizde de plaj ağlarımız da var. Buraları da verimli hale getirmeyi planlıyoruz. En önemli projelerimizden biri mahalle meclisleri kurmak. Mahallelerin muhtarlarını, site yöneticilerini, apartman yöneticilerini bu meclislerin doğal üyesi yapacağız, sorunları birlikte tespit edip çözeceğiz. Bu katılımcı demokrasinin gereği. Neler yapacağımızı bu meclislerde tartışacağız. Karamürsel’de adaletsizlik sorunu var, vatandaşımız Karamürsel’de adil bir yönetim olmadığını düşünüyor. Biz bu işim makamına, mevkiine talip değiliz. Allah’a şükür bir kazancımız var. Bu işin hizmet bölümüne talibiz. Adaletli, ahlaklı, akılcı ve şeffaf bir yönetim anlayışını oturtmak istiyoruz. İlçemizde iz bırakmak istiyoruz. Bu işi bıraktığımız zaman alnımız ak, başımız dik bir şekilde Karamürsel sokaklarında gezmek istiyoruz. Ve insanlara “Allah razı olsun” dedirtmek istiyoruz. Niyetimiz bu. O cesaret ve çaba var.
PLAJA ŞİŞME AQUAPARKLAR
***Karamürsel’e yükleyeceğiniz bir misyon var mı? Mesela Karamürsel bir turizm kenti olacak mı?
-Biz Karamürsel’i ana eksende iki sektörde büyütmeyi planlıyoruz. Bunlardan bir tanesi turizmdir, bir tanesi de hayvancılıktır. Karamürsel’de çok ciddi bir hayvancılık var, çok ciddi müesseselerimiz var. Mezbası olup da restoran açanlar var. Eti tamamıyla kendileri işliyorlar. Mesela Karamürsel’de Kurban Bayramı’nda sadece bir mahallemizde kesilen hayvan sayısı 1500. Kurbanın parça parça haline getirip, müşteriye teslim etme olayını başlatan Karamürsel’deki bu arkadaşlarımız. Fakat devletten yeterli destek ve teşviki göremiyorlar. Bu arkadaşlarımızla birlikte oturacağız, -zaten pek çoğu samimi arkadaşlarımız, görüş alışverişlerimiz oluyor- bu işi nasıl daha yukarıya taşıyabiliriz bunu konuşacağız. Kafamızda bir plan var aslında ama onlarla da bunu tam çek ettikten sonra uygulamak istiyoruz. Karamürsel’i, Balıkesir gibi Marmara’nın hayvancılık merkezi haline getirmek istiyoruz. Kocaeli’deki kasapların çoğu koyunu, kuzuyu Balıkesir’den alıyor. Karamürsel’de böyle ciddi bir potansiyel var ancak bilinmiyor. Biz aslında ilçemizin potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz. İkincisi ise turizm. Turizm denince de akla hep sahil geliyor. Karamürsel de sahil kentlerinden bir tanesi. 13 kilometre sahilimiz var bizim. Yazın özellikle, yaşlısı genci, çocuğu, kadını erkeği, yürüyüş yapan çok insan görüyoruz. Şimdi biz Karamürsel’i bu anlamda daha da geliştirirken dağlarımızı da kullanmak istiyoruz. Sapanca mesela son yıllarda ciddi bir şekilde tesisleşti. Hafta sonları İstanbul’dan insanlar akın ediyor Sapanca’ya. Ve doğası da bozulmadı. Bizim önümüzde bir Sapanca örneği var, başarıyorlar, yapıyorlar biz de yapmak istiyoruz. Karamürsel’e 1,5 saatlik mesafede 25 milyon insan yaşıyor. Kocaeli için de aynı şey geçerli. İstanbul sadece 18 milyon, Bursa, Yalova, Kocaeli merkez, Sapanca, Düzce… 25 milyon civarında insan var çevremizde. Bunlardan faydalanabiliriz. Ama faydalanılmıyor bundan. Yatırım yapmıyoruz, yatırım yapanlara yardımcı olmuyoruz. Oysa bunu gerçekten isteyenler başarabiliyorlar. Türkiye’nin ender mahallelerindendir Karamürsel’in üst mahalleleri. Bir tarafına bakıyorsunuz İznik Gölü’nü, bir tarafına bakıyorsunuz İzmit Körfezi’ni görüyorsunuz. Özellikle son 15 yılda buraları kullanmadılar, kullanmak için çaba da göstermediler. Küçük olsun, benim olsun mantığıyla, büyürse siyasal anlamda sıkıntı yaşayabilme düşüncesiyle ilçenin önünü tıkadılar. Kentte turizm canlanırsa, sosyal aktivite canlanırsa esnaf da kazanır. Biz Karamürsel’i hayvancılık ve turizm sektöründe büyütürken aynı zamanda tanınan, bilinen bir ilçe haline de getirmek istiyoruz.
CHP ÜZERİNDEKİ ALGIYI KIRACAĞIZ
***Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Demokrat Parti’deyken seçimi kazanmış, sonrasında AKP’ye geçmişti. Karamürsel’deki seçmen yapısı nasıl?
-Karamürsel aslında merkez siyasi görüşe sahip insanların yaşadığı bir ilçe.
Yani çok tutucu değildir. Karamürsel, Cumhuriyetçi, Cumhuriyet’in değerlerini ve kazanımlarını seven, Atatürk ile Cumhuriyet’in kurucuları ile bir problemi olmayan insanların yaşadığı bir ilçe. Demokrat bir ilçe.
***Sahaya çıktığınızda “Ben CHP’ye kesinlikle oy vermem ama Ahmet Çalık’a oy vereceğim” diyenler oluyor mu?
-Partimiz üzerinde hak etmediği bir algı var. Sahada tabii şunla karşılaşabiliyoruz; ‘Ben hiçbir zaman sol partiye oy vermedim ama senin bu işi iyi yapacağını biliyorum, sana güveniyorum, ben aslında Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, sana oy veriyorum’ diyen oluyor. Bu kalıpları, algıyı yıkmak için bize bir fırsat verilmiş olacak. Denemiş olacaklar. Biz de inşallah bize güvenenleri mahcup etmeyerek bu düşüncelerin yanlış olduğunu, bir algı olduğunu, bunların itibar görmemesi gerektiğini yaptığımız işlerle, icraatlar ile anlatmaya çalışacağız.
İTTİFAK, GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTI
***İttifaktan dolayı İYİ Parti’nin de desteği olacak! Birlikte sahaya inecek misiniz?
-Türkiye artık yeni bir sisteme, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçti. Bu sistem toplumumuza anlatılırken Türkiye’de artık koalisyonların olmayacağı söylendi ancak ittifak da aslında bir koalisyondur. Ama Türkiye bu sistemle birlikte maalesef koalisyonsuz iş yapamaz hale geldi. Bugün iktidar partisi güçlü bir yapısına rağmen, Milliyetçi Hareket Partisi ve hatta Büyük Birlik Partisi ile ittifak yaptılar. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi de bizim kardeş parti olarak gördüğümüz İYİ Parti ile ittifak yaptı. Bu ittifakın biz Kocaeli genelinde de Karamürsel’de de hayırlı olacağını düşünüyoruz. Gücümüze güç kattıklarını düşünüyoruz. İttifak daha yeni açıklandı, Bismillah demiş olduk. Elimizden geldiğince adaletli, ahlaklı ve şeffaf bir yönetimi Karamürsel’de iktidar yapmak için İYİ Partili arkadaşlarla çalışacağız.
İLK 10’DA CHP’Lİ BELEDİYELER VAR
***Rakibiniz İsmail Yıldırım, Demokrat Parti’den seçilmiş ve sonrasında ilçenin daha iyi hizmet alabilmesi gerekçesiyle AKP’ye geçmiş bir isim; seçimi kazanmanız ve Büyükşehir Belediyesinin AKP’nin adayı tarafından kazanılması durumunda Büyükşehir’den gerekli desteği alabileceğinizi düşünüyor musunuz?
-Şimdi bu genelde bize sorulur, ‘Büyükşehir Belediyesi, farklı bir partide olursa siz de kazanırsanız, buradan bir sıkıntı doğar mı?’ diye; net cevap vereyim, doğmaz. Neden doğmaz, iki neden var… Birincisi insanlar arası diyalog çok önemlidir. Siz mevcut belediye başkanımızın zamanında yaptığı gibi Büyükşehir Belediye Başkanı’na olmadık sözlerle eleştiri getirir, ağır ifadeler kullanırsanız, elbette ki Büyükşehir Belediye Başkanı da size karşı gardını alacaktır. Biz tabii ki ittifakımızın adayı Serdar Kaman Bey’in seçilmesini arzu ediyoruz. Onun seçileceğini düşünüyoruz. Ama her halükarda Büyükşehir’i Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı kazanır, Karamürsel’i de biz kazanırsak ilk işimiz; çiçeğimizi elimize alıp Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ziyaret etmek ve ‘Sayın Başkan, millet size de bize de kendisine hizmet etme görevi verdi. Biz bunu siyaseten kullanmayız, sizin de kullanmayacağınızı düşünüyoruz, Allah hepimizin yardımcısı olsun’ demek olur. Ondan sonra da projelerimizle birlikte karşısına gitmeyi planlıyorum. Bakın bugün Cumhuriyet Halk Partili birçok belediye var. Muhalefet partisi belediyeleri bunlar. Başarılılar. Türkiye’nin yüz akı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen mesela. O da muhalefette ama geçen gün gitti, Çin’den uluslararası bir ödül aldı, geldi. Aynı şekilde Aydın’da Topuklu Efe olarak nam salan belediye başkanımız var, Giresun’da Kerim Aksu var. Hepsinde güzel işler yapılıyor. Yani Cumhuriyet Halk Partili belediyeler aslında çok güzel işler yapıyorlar. Ana kademe bir belediye ile ilçe belediyesinin farklı bir partide olması aslında çok sorun değil. Projeleriniz için kaynak yaratmak önemli. Mesela Avrupa Birliği fonlarından Karamürsel Belediyesi hiç yararlanmadı. Eskişehir, bundan çok yararlandı. Diğer başka Cumhuriyet Halk Partili belediyeler de bundan çok faydalandı. 1,5 ay önce Birleşmiş Milletler kriterlerine göre Türkiye’deki belediyelerin sosyoekonomik gelişmişlik sıralaması yayımlandı, ilk 10 belediyenin 10’u da Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi. Fakat geçmişteki bazı algıları kıramıyoruz. Artık bu algıları yıkmamızın zamanı geldi de geçiyor bile. Bizim bu işi iyi yaptığımızı topluma göstermemiz lazım.
***İlk stratejik plan sizin zamanınızda yapıldı…
-Şimdi nüfusu 50 bini geçen yerlerin stratejik plan hazırlama zorunluluğu var. Karamürsel Belediyesi de Kocaeli içindeki 50 bin nüfusunu geçmiş olan belediyelerin hepsi de hepsi bu planı hazırlamak zorunda. Karamürsel Belediyesi, 2014 yılında ilk defa 50 bin nüfusu geçtiği için bizim belediye meclis üyeliğimiz dönemine denk geldi. Bir stratejik plan hazırlandı. Bu plan aslında ülkelerin kalkınması için hazırlanan 5 yıllık kalkınma planı gibidir. Siz 5 yılda hangi projeyi uygulamak istediğinizi, nereye ne yapmak istediğinizi Büyükşehir Belediyesine götürüyorsunuz, Büyükşehir de diğer ilçelerden de gelen projelerle birlikte öncelik sıralamasına göre kendi ekonomik şartlarında değerlendiriyor. Bir karara varıyor, diyor ki ‘şu projelerinizi kabul ediyorum, uygulayacağız.’ Biz Karamürsel’de neler yapılacağını bu stratejik plandan biliyoruz ve bunlar da her yıl performans planları ile meclise gelir, takip edilir. Sene olarak değişebilir. Bizim de ilk işimiz stratejik plan hazırlamak olacak ve bunu eylül ayındaki meclis toplantısında gündeme getireceğiz, orada oylanacak. Zaten yapılacak ana projeleri siz Büyükşehir Belediyesi ile baştan konuşmuş oluyorsunuz, o da bunu kabul etmiş oluyor, yol haritanız çıkmış oluyor.
YAŞIMIZ DA DENK
***CHP’nin meclis üyesisiniz, İsmail Yıldırım adaylığınızı tebrik etti mi?
-Belediye meclis toplantısında tebrik etti. İsmail Bey, bizim belediye meclisinde beraber çalıştığımız bir arkadaşımız, yaşımız da denk birbirine, benden 1,5 yaş küçük. Kimsenin kişiliğine hiçbir şey demeyiz, bizim eleştirdiğimiz yönetim anlayışıdır. Eksik veya yapılmayan yatırımlardır. Biz kentimiz için eleştiri getiririz. Yoksa bizim Karamürsel’de bir yapımız vardır, insani ilişkilerimiz iyidir, tokalaşırız, merhabalaşırız bütün arkadaşlarımızla. Arkadaşlarımızın eksiklerini gördüğümüz için bu eksikleri tamamlamak için bir yola çıktık.
AHMET ÇALIK KİMDİR?
24 Kasım 1971’de yani Öğretmenler Günü’nde, Giresun’da doğdu. 11 yaşında ailesi ile birlikte Karamürsel’e taşındı. Birçok sivil toplum kuruluşunda başkanlık yaptı, yöneticilik yaptı. Yerel Yönetimler Fakültesi’nde son sınıfta öğrenci. Çalıklar Tekstil Limitet Şirketi’nin sahibi. Evli ve 3 çocuk babası.