AKP Derince’de ikinci liste telaşı!
AKP Derince İlçe Başkanlığı için aday sayısı 6’ya indirildi, il başkanlığı bu sayıyı 3’e düşürüp Genel Merkez’e götürecek, Genel Merkez de kongrede aday olacak ismi belirleyecek! Ancak Derince’de ikinci bir listenin çıkacağı yüksek ihtimal olarak konuşuluyor

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde malumunuz uzun yıllardır, “Tek aday”, “Tek liste” gibi bir gelenek oluştu. Bu geleneğin dışına çıkılmasına ise izin verilmiyor! Yani, il başkanlığının indirgediği adaylar, Genel Merkez’e götürülüyor, Genel Merkez, 1 isim belirliyor ve o isim kongreye tek aday olarak giriyor. Bir nevi atama yöntemi bu aslında! Diğer yandan bu durum Ali Babacan’ın kuracağı yeni partinin de iştahını kabartıyor. Yeni parti, kurulum için bu kongreleri bekliyor. Genel merkezin belirlediği adaya rağmen aday olmaya kalkanlar olursa ve buna müsaade edilmezsek partide kırgınlıklar, küslükler yaşanacak. İşte Babacan’ın kurmayı düşündüğü parti, bu süreçten istifade edecek.
Kocaeli’nin Derince ilçesinde çok sayıda ilçe başkan adayı vardı, bu isimler, ilçe başkanlığı tarafından 6’ya indirildi. Bu 6 isim, İl Başkanlığı tarafından 3’e düşürülecek ve AKP Genel Merkezi’ne götürülecek. Genel Merkez, bu 3 isimden bir ismi aday yapacak ya da başka aday adaylarını görmek isteyecek. Genel Merkez’in belirlediği isim, tek aday olarak kongreye girecek. Derince’de bu şekilde işleyen süreçle ilgili kulislerden aldığımız bilgiler, ikinci bir listenin çıkma ihtimalinin oldukça kuvvetli olduğu! Peki, ikinci bir liste çıkarsa ne olacak? AKP, buna müsaade edecek mi, yoksa daha önce Gebze’de olduğu gibi kongreyi iptal edip atama yoluna mı gidecek. Böyle bir durumda yaşanacak küslüklerin önüne nasıl geçilecek? Aksi durumda ise AKP’de gelenek bozulacak, diğer ilçelerde de benzer talepler artacak! Yani AKP, kongre sürecini Derince’de ve pek çok ilçede sancılı geçirecek gibi görünüyor.