Kocaeli'de AKP'li adaydan Mansur Yavaş'a destek: ÇAPSIZLIK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ilk meclis toplantısında çoğunluğu sağlayan AKP ve MHP’li meclis üyelerinin kimi görevlerini meclise devretmesi yönündeki teklifine Kocaeli’de AKP’den belediye başkan adayı olan isimden tepki geldi, AKP’li aday, olayı ‘çapsızlık’ olarak niteledi

Kocaeli'de AKP'li adaydan Mansur Yavaş'a destek: ÇAPSIZLIK

Milliyetçi Hareket Partisi’nde uzun yıllar siyaset yapan ve değişim sürecinde bu partiden kopan Gebzeli gazeteci Yüksel Ercan, sonrasında AKP’ye geçmiş ve Gebze Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Ercan, Ankara’da seçimi kaybeden partisinin meclis üyeleri ile MHP’li meclis üyelerinin, Mansur Yavaş’tan kimi yetkilerini devretmesini istemesine sert tepki gösterdi. Ercan, yapılan teklifi “Çapsızlık” olarak niteledi, partisini uyardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ın bugün attığı twette, “25 yıldır Bld. Başkanınca kullanılan yetkiyi şimdi Belediye Meclisi'ne almak istediler reddettim. Tümü zarar eden şirketlerdeki yönetim kurullarının göreve devam etmesini istemek hangi ihtiyacın sonucudur? Ankaralının şahsıma verdiği yetkiyi hakkıyla kullanmaya devam edeceğim” ifadeleri yer almıştı. Yüksel Ercan, Yavaş’ın aktardığı bu olay sonrası, sert bir paylaşım yaparak şunları kaydetti:

“Anlara Büyükşehir belediyesinde sayısal çoğunluğu bulunan AK Partili üyeler Meclis toplantısında Belediye başkanı Mansur Yavaş’a ‘25 yıldır belediye başkanında olan yetkileri meclise devret’ talebinde bulunmuşlar.

Baştan söyleyelim ki bu talep tek kelime ile ayıptır çapsızlıktır.

Demokrasi kişilere göre değil herkese göredir.

Bir taraftan Seçilmişlerin hakkı hukuku savunacağız bir taraftan seçilmiş bir başkana ‘Hakkını-Hukukunu ikinci üçüncü kişilere devret’ zorlaması yapacağız.

Vatandaşın anasının ak sütü gibi helal oylarıyla seçilen Belediye başkanı kim olursa olsun, hepimiz saygı göstermek zorundayız.

Bu tür yanlış talep ve davranışlar AK Partinin toplum önündeki imajına zarar veriyor.

Toplum dayatmaları asla kabul etmez.

Bırakın herkes işini yapsın,

Mansur Yavaş bir yanlış yaparsa hesabını hem yargıya hem seçmene verir.

Bu millet ‘Muhtar bile olamaz’ denilen Tayyip Erdoğan’ı milletvekili yaptı-Başbakan yaptı-Cumhurbaşkanı yaptı-Başkan yaptı.

Zorlamanın hiç kimseye faydası yok.”