Doğan ile birlikte, Köken de kaybetti!
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmasına bel bağlayan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in, Doğan aday yapılmayınca adaylık umutları da suya düştü. Doğan ile birlikte Köken de kaybetti

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını ilan etmişti ancak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğan’ı ya da diğer aday adaylarını değil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde genel sekreterlik görevinde bulunduktan sonra geçtiğimiz yıl haziran ayında Bilecik Valisi olarak atanan Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ı tercih etti. Nevzat Doğan’ın cesaretle İzmit’ten vazgeçip şansını Büyükşehir’den yana kullanması ve bunu açıkça ilan etmesi sonrası kamuoyunda “Doğan’ın arkası sağlam” söylentileri dolaşmaya başlamış, aday yapılma ihtimali bir hayli yüksek görülmüştü. Ama olmadı, Doğan aday gösterilmedi. Büyükakın’ın aday yapılması ile birlikte Doğan ile birlikte kaybedenler de oldu. O isimlerden biri de Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’di.
Kandıra’yı hizmetsiz bırakmakla suçlanan, öyle ki tekrar aday yapılmayacağını anlamışçasına Kandıra’dan değil de İzmit’ten ikinci bir lüks daire satın alan Ünal Köken, Doğan’ın aday adaylığı ile yeniden umutlanmıştı. Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılsaydı, Ünal Köken de Kandıra’yı yönetmeye tekrar talip olabilecekti. Nevzat Doğan ile Ünal Köken arasındaki bağ malumunuz. Oldukça sıkı fıkı bu ikili. Öyle ki Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde Doğan, Ünal Köken’in eşi Elif Hanım, İzmit Belediyesine bağlı bir kurum olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nin başına geçirmiş, gazetemiz vasıtasıyla bu olayın duyulması sonrası genel merkeze giden şikayetler Ahmet Davutoğlu tarafından dikkate alınmış ve Elif Köken, o makamda 3-4 gibi bir süre kaldıktan sonra istifa etmek zorunda kalmıştı. Doğan’ın aday yapılmasını dört gözle bekleyen Ünal Köken, Kandıra halkına ve teşkilattaki şahsıyla ilgili rahatsızlığa rağmen tekrar aday yapılacağından umutluydu ama olmadı! Doğan ile birlikte Ünal Köken de kaybetti!