Erdoğan’dan Kocaeli heyetine özel ilgi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan Kocaeli kafilesine özel ilgi gösterdi

Erdoğan’dan Kocaeli heyetine özel ilgi

AKP’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıya Kocaeli’den de geniş katılım oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz da toplantıya katılanlar arasındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan salonda Kocaeli heyetinin yanına giderek kısa bir süre sohbet ederek ardından konuşma yapacağı kürsüye geçti.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları ise şöyle: “"Alçak bir saldırı"

Döviz kurundaki yükselişi değerlendiren Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Amerikan hükümetinin ülkemizle ilgili art arda açıkladığı olumsuz kararlar bahane edilerek Türk ekonomisini hedef alan alçak bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Seçim öncesinin belirsizlikleri sebebiyle böyle bir kıpırdanma olabilir diye baktık. Buna karşılık daha sonraki gelişmeleri aynı hüsnüniyetle değerlendiremiyoruz. Temmuz ayı boyunca da aynı seviyelerde seyreden dövizin ağustosta bir anda 7 lira seviyesine yükselmesi başlı başına bir ekonomik suikast girişiminin delilidir. ABD yönetiminin ülkemizin egemenlik haklarına açıkça saygısızlık taleplerine cevap vermedik diye böyle bir sonucun ortaya çıkması meselenin tamamen siyasi olduğuna işaret ediyor. Türkiye'nin yaşadığı bu hadise dünyada artık hiçbir ülkenin siyasi ve ekonomik güvenliğinin kalmadığının ifadesidir."

"Şu an şahsen benim sabır safhamdır"

Erdoğan, "Merkez Bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını, üstelik oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. Diyor ya 'Bağımsızlık', haydi buyur bağımsızlık. Şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz" dedi.

"Şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar. Çünkü biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Türkiye'yi döviz kuru üzerinden vurmak isteyenlere cevabımızı, kurun geldiği seviyenin avantajlarını ihracatımıza ve bununla bağlantılı olarak üretime, istihdama yansıtarak vermeliyiz" diye konuştu.

"Paramıza, paranıza güvenin"

Yurt dışındaki vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Kamuya ilave gelir sağlayacak altın ve avro tahvilleriyle kira sertifikalarını değerlendirmeye davet ediyorum"