Sancaklı, Bakanlık hayaline çok yakın!
14 Mayıs seçim sürecinde tüm kenti “Kocaeli’nin Kaptanı var” afişleri ile donatan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın Spor Bakanı olma hayaline oldukça yakın olduğu konuşuluyor. Erdoğan’ın, “MHP olmasaydı olmazdı” deyip, MHP’li isimlere bakanlık vermesi halinde, ilk akla gelen isim Sancaklı!

Türkiye, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta kritik bir seçim süreci yaşadı. Bir tarafta 6’lı masa, bir tarafta AKP ile MHP ve diğer ortaklar, ciddi bir yarışın içine girdi. AKP’nin oy oranında ciddi bir düşüşün görüldüğü seçimde, MHP, bu eksiği kapattı. Türkiye, parlamenter sistemle yönetilmeye devam etseydi, AKP, MHP ile koalisyon hükümeti kurmak durumunda kalacaktı. Yani MHP olmadan, AKP’nin hükümeti kurma şansı olmayacaktı. Yine MHP olmasaydı, AKP’nin oylarıyla Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilme şansı yoktu. Kılıçdaroğlu, seçimi 2 milyon küsür oy farkıyla kaybetti. Cumhur ittifakına kurulduğu günden bu yana bağlı kalan MHP hem Meclis’te üstünlüğü hem de Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesini sağladı.
MHP İLE ÇOĞUNLUK SAĞLANIYOR
MHP, 2018 seçimlerinde de yerel seçimlerde de AKP ile olan ittifakını sürdürdü. 2018’de seçimin kazanılmasını sağladı ancak Erdoğan, MHP’li bir ismi bakan ya da Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak tayin etmedi. 2019 yerel seçimlerinde yine MHP sayesinde pek çok ilde seçim kazandı AKP. Erdoğan’a ve AKP’ye en büyük katkı ise 2023 seçimlerinde sunuldu. Milliyetçi söylemler üzerinden 6’lı masaya yüklenildi, MHP’nin varlığıyla da geçmişte yaşanan seçim sürecindeki manzaraların üzerine perde çekildi. Ve Erdoğan, MHP’nin desteğiyle tekrar Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu. Meclis çoğunluğunun hem yerelde hem de genelde MHP ile sağlandığı gözle görülür bir gerçek.
“KOCAELİ’NİN KAPTANI VAR”
Seçim sürecinde baraj altı bir oya sahip olduğu anketlerde belirtilen MHP, barajı aşan bir oy oranıyla tüm anket firmalarını yanılttı hem de Meclis’te önemli bir güç elde etti. Erdoğan’ın olası bir ayrılığın partisini azınlığa düşüreceği gerçeğini görerek yol arkadaşlığı yaptığı MHP’ye kabinede sandalye vermesi bekleniyor. Bu konuda da akla ilk gelen isim MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı oluyor. Az vekile sahip olmaları nedeniyle Kocaeli’ye çok fazla eğildiği söylenemeyen Kocaelispor’un eski Kaptanı Saffet Sancaklı, seçim sürecinde tüm kenti “Kocaeli’nin Kaptanı var” afişleri ile donatmış, MHP’liler ise en az 2 vekil iddiasıyla yoğun bir çalışma ortaya koymuştu.
SPOR BAKANLIĞI HAYALİ VAR
Kocaelispor’un kaptanlığının yanı sıra üç büyüklerde de top koşturmuş, Milli Takım forması giymiş bir isim olan Saffet Sancaklı’nın ittifak gündeme ilk geldiği günden bu yana Spor Bakanlığı hayali olduğu biliniyor. Spor Bakanlığı kendisinde olmasa bile futbol kulüpleriyle ilgili pek çok konuda girişimi, çalışması olduğu söylenen Sancaklı’nın, MHP’ye bakanlık verilmesi durumunda ilk gündeme gelecek isim olacağı, Erdoğan tarafından Spor Bakanlığına getirileceği dillendiriliyor. Bakalım Erdoğan, bu kez “MHP olmasaydı, olmazdı” diyecek mi, MHP’li isimleri kabineye alacak mı, böyle bir düşüncesi varsa bu Sancaklı mı olacak, bekleyip göreceğiz.