Nihayet Kocaelispor’u gördü: Safiport kesenin ağzını açıyor!
Kocaelispor’un Süper Lig’e yükselmesinin ardından forma sponsoru Safiport’un adı geçiyor. Daha önce Fenerbahçe’ye ve Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City’ye verdiği destek yüzünden Kocaelisporlular tarafından eleştirilen şirketin Kocaelispor’a yaklaşık 100 milyon TL’lik bir ödeme yapması bekleniyor

Yıllardır Derince’deki limanıyla milyarlar kazanan Safiport bugüne kadar Kocaelispor’a verdiği sınırlı destek nedeniyle tepki çekiyordu. Şirketin yönetiminde yer alan Hakan Safi’nin, Fenerbahçe Spor Kulübü’nde uzun yıllar yöneticilik yapması ve kulübün ihtiyaç duyduğu kritik dönemlerde Kocaelispor’a mesafeli kalması sık sık kamuoyunun gündeminde yer alıyordu.
Fenerbahçe’ye servet harcanmıştı
Daha önce Talisca’nın transferine servet döken Safiport yöneticisi Hakan Safi, 2024 yılı içerisinde de Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiliz kulübü Hull City ile forma arkası ve akademi sponsorluk anlaşması imzaladığı kamuoyuna açıklamıştı. Geçtiğimiz haftalarda yine Fenerbahçe’ye yıldız transfer sözü veren Hakan Safi’nin bu açıklaması şehre ihanet olarak yorumlanmıştı. Ancak edinilen bilgilere göre nihayet sıra Kocaelispor’a geldi.
100 milyon
Şimdiye kadar Kocaelispor’a sadece 5 milyon TL’lik desteği bulunan Safiport’un kesenin ağzını açtığı bilgisine ulaşıldı. Kocaelispor’un, forma sponsorluğunu Safiport’un üstleneceği iddia edildi. Kulis bilgilerine göre sponsorluk bedelinin yaklaşık 100 milyon TL olduğu konuşuluyor. Bakalım forma sponsorluğu ile ilgili açıklama ne zaman gelecek?