AKP’liler kendini çok geliştirmiş(!) Mühür sesini bahane edip yaşlı kadının oyunu iptal ettiler
İzmit Endüstri Meslek Lisesi 1080 numaralı sandıkta kızı tarafından sandığa götürülen yaşlı kadının hemen oy pusulasına mühür vurması nedeniyle şüphelenen AKP’li sandık görevlisi yaşlı kadının oyunu iptal etti. Görevli kabinden gelen ses nedeniyle oyun yaşlı kadının kızı tarafından atıldığı iddiasında diretirken, AKP’lilerin mühür sesinden kimin oy attığına kadar kendilerini geliştirmesi hayrete düşürdü
Cumhurbaşkanlığı seçimi tüm gerginliğiyle devam ediyor. Oy kullanma hakkının bitimine 2 saat kala İzmit Endüstri Meslek Lisesinde 1080 numaralı sandık 20 dakikalık bir gerilim yaşadı. 1080 numaralı sandığa yaşlı annesini götüren bir kadına AKP’li görevli müdahale etti. Kadının annesi yerine oy kullandığını söyleyen AKP’li görevliye her ne kadar annenin hemen mührü bastığı söylense de ikna olmadı. CHP’li avukatların duruma müdahil olması sonrası sandık başkanı da ‘Annesini götürebilir’ dedi.
“SESTEN KİMİN OY ATTIĞINI AYIRT EDEBİLİYOR MUSUNUZ?”
O anda AKP’li görevli “Zarfa dokunamaz, dokunmasına izin verdi” derken CHP’li avukat “Siz hanımefendinin oy bastığını söylüyorsanız gizli oy ilkesini ihlal ediyorsunuz” ifadelerini kullandı. Bu kez de AKP’li görevli “Hayır bakmadım” deyince CHP’li avukat “Bakmadıysanız nereden biliyorsunuz, bir baktım gördüm diyorsunuz, bir görmedim bakmadım diyorsunuz” sözlerini kullandı. Bu kez de AKP’li görevli “Kendisinden hemen şak diye ses geldi” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine CHP’li avukat da “Siz sesten kimin oy attığını ayırt edebiliyor musunuz?” diye sordu. Tartışmaların sonunda yaşlı kadının oyu geçersiz sayılırken, karara itiraz edildi.