Zabıta da bunu yaparsa… Kural tanımadılar!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin motorlu trafik zabıtası ekipleri, “trafik düzenini sağlamakla” görevliyken, bu kez kural tanımazlıklarıyla gündemde. Kent merkezindeki bir sokakta kaydedilen görüntüler, zabıta motosikletlerinin ters yönden ilerlediğini, yaya kaldırımını kullandığını ve bununla birlikte yayaların can güvenliğini hiçe saydığını gözler önüne seriyor

Zabıta da bunu yaparsa… Kural tanımadılar!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi trafik ve düzeni için görevlendirdiği motosikletli zabıta ekipleri kural tanımadı. Güvenlik kameralarına yansıyan şok görüntülerde, görevi kuralları uygulamak olan zabıta personelinin, ters yönde ve en önemlisi yaya kaldırımlarında tehlikeli bir şekilde seyrettiği tespit edildi. Bir iş yerine ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, farklı gün ve saatlerde zabıta motosikletlerinin adeta kendilerine özel yolmuş gibi yaya trafiğinin yoğun olduğu bölümlerde ilerlediği net olarak görüldü.

Zabıta da bunu yaparsa… Kural tanımadılar!

Kural koyucu, kural çiğnedi

Görüntülerde, yaya yolunu işgal ettiği, bazen de yaya kaldırımlarından geçerek kural ihlali yaptığı belgelendi. O anlarda çevredeki vatandaşlar ve esnafın durumu şaşkınlıkla izlemesi dikkat çekti. Trafik düzenini sağlaması gereken kamu görevlilerinin, temel trafik ve yaya güvenliği kurallarını görmezden gelmesi, vatandaşlar arasında büyük bir infiale neden oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin, kamera görüntüleriyle kanıtlanan bu skandal durum karşısında ne tür bir açıklama yapacağı ve kural ihlali yapan personel hakkında soruşturma başlatıp başlatmayacağı merakla bekleniyor.

Zabıta da bunu yaparsa… Kural tanımadılar!