YRP'den çok iddialı Kocaeli hedefi!
YRP Kocaeli milletvekili adayları ve il yöneticileriyle birlikte gazetemizi ziyaret eden YRP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli 1. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Asila, Kocaeli’de kaç vekil hedeflediklerini açıkladı. Asila ayrıca, AKP’li seçmenin Erdoğan’a sahip çıkmalarından dolayı YRP’ye oy vereceğini belirttiğini söyledi

MKYK üyelerinin yüzde 60’ı, il başkanlarının ise yüzde 50’den fazlasının herhangi bir ittifaka dahil olmama kararına rağmen Genel Başkan Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi’ni Cumhur ittifakına dahil etmiş, bu durum kimi partililerce tepkiyle karşılanmıştı. Öyle ki YRP Kocaeli İl eski Başkanı, MKYK Üyesi Mehmet Aras, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vermeyeceğini açıkça beyan etmiş, sadece partisi için sahaya ineceğini açıklamış, sonrasında da milletvekilliği adaylığından çekilmişti. Yeniden Refah Partisi’nin 275 bin civarında üyesi var ve bu üyelerin 25 bini Kocaeli’de. Milli Görüş’ün eski kalesi olan Kocaeli, Yeniden Refah Partisi’nin en güçlü olduğu iller arasında yer alıyor. 81 ilin tamamında seçime kendi logosu ile girecek olan ve ittifaka katılması nedeniyle de baraj sorunu olmayan YRP, 14 Mayıs seçimleri için sürpriz yapabileceği düşünülen bir parti olarak göze çarpıyor.
KOCAELİ’DE 25 BİN ÜYESİ VAR
YRP, 14 Mayıs seçimleri sonrası TBMM’de güçlü bir şekilde temsil edilmek için yoğun bir çalışma ortaya koyuyor. Tüm teşkilatlarıyla sahada olan YRP, Kocaeli için de oldukça iddialı. Bu nedenle köy bucak saha çalışması yapıyor. AKP ve MHP’nin listelerini beğenmeyenlerin Cumhur ittifakı içinde yer alan ve Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek verecek olan YRP’ye yönelmesi kamuoyunda sıkça dillendirilmekte. Peki YRP’nin Kocaeli’deki iddiası ne? 25 bin üyesi bulunan YRP, Milli Görüş’ün eski kalesi olan Kocaeli’de vekil ya da vekiller çıkarabilir mi? Bu sorulara bugün gazetemize misafir olan YRP Kocaeli Milletvekili adayları cevap verdi.
İTTİFAKA KATILINCA TEVECCÜH ARTMIŞ
YRP birinci sıra Kocaeli Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Asila, ikinci sıra Milletvekili Adayı Basri Çayır, dördüncü sıra Milletvekili Adayı Ahmet Emre Aydın ve il yöneticileri yaptıkları ziyarette, “Yeniden Refah iktidarında il 100 gün” adlı kitapçığı takdim ederek sahadaki çalışmaları, vatandaşların kendilerine olan yaklaşımını aktardı, Kocaeli’deki vekil hedeflerini açıkladı. YRP heyeti adına açıklamalarda bulunan ve sorularımızı yanıtlayan Mehmet Asila, ülke genelinde 275 bin üyelerinin bulunduğunu, bu üyelerin 25 bininin Kocaeli’de olduğunu belirterek, ittifaka katılım sürecinde bazı tepkiler aldıklarını ancak o tepkilerin dindiğini, hatta ittifaka katıldıkları, Erdoğan’a sahip çıktıkları için kendilerine olan teveccühün daha da arttığını söyledi.
“ERDOĞAN’A SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN…”
Sahaya çıktıklarında “Cumhur ittifakına katılmasaydınız, sizi kapımızdan içeri koymazdık. Cumhur ittifakına katılarak siz Erdoğan’a sahip çıktınız, bizler de YRP’ye oy vereceğiz” diyen AKP’li isimlerle sıkça karşılaştıklarını anlatan Asila, “İnsanlar AKP’den çok Erdoğan’ı seviyor, bu nedenle de böyle bir tavır sergiliyor” dedi. Kendilerinin hayıra motor, şerre fren olma sloganıyla yola çıktığını aktaran Asila, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın corona aşılarına karşı tavrında haklı çıktığını, insanların sırf bu yüzden bile YRP’ye oy vermesi gerektiğini belirterek, “Bizler TBMM’de güçlü bir şekilde temsil istiyoruz. Erdoğan’ın bir hatası olduğunda yanındakiler dillendirmeye korkuyor, bizler bunu yapmayacağız, uyaracağız. Bizler, imza altına aldırdığımız, milletin, devletin hayrına olan maddelerin yerine getirilmesini sağlayacağız. Bizler yap-işlet-devret modellerindeki yanlışların düzeltilmesi için çabalayacağız” dedi.
“KOCAELİ’DE 4 VEKİL HEDEFLİYORUZ”
Mehmet Asila, Mehmet Aras’ın adaylıktan çekilmesinin ardından bu kentin yerlisi olan Levent Gödek’in üçüncü sıra aday yapıldığını ve kendisinin özellikle Kandıra bölgesinde yoğun bir saha çalışması yapıp, ilgi gördüğünü belirterek, “YRP’nin vekil adayları, il ve ilçe başkanları ile yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları hep birlikte sahadayız. İttifaka katılırken gelen tepkiler terse dönmüş durumda. 25 bin üyesi olan YRP’nin Kocaeli’de hedefi büyük” dedi. YRP’nin Kocaeli’de kaç vekil hedefi olduğunu sorduğumuz Asila, “Kocaeli, üye sayımızın en fazla olduğu illerden biri. Kocaeli’de 4 milletvekili hedefimiz var” cevabını verdi. 4 vekil hedefleri olduğunu, Erdoğan’a sahip çıktıkları için AKP’li seçmenin de kendilerine destek sunduğunu ifade eden Asila’ya, “Peki sizin varlığınız, AKP’nin oyunu düşürmez mi?” diye sordu, Asila, bu sorumuzu, “Biz kendi logomuzla seçime giriyoruz, o kısmı bizi ilgilendirmez, her partiden gelecek oya talibiz” şeklinde cevapladı. İkinci sıra Milletvekili Adayı Basri Çayır ise “Biz Millet ittifakının Saadet Partili üçüncü sıra adayı Hasan Bitmez’e verilecek oylara da talibiz. Milli Görüş’ün temsilcisi biziz” ifadelerini kullandı.
