Onları taşımaya gücü yetecek mi?
AKP Kocaeli Milletvekili Aday Adaylarından Veysal Tipioğlu, Berna Abiş ve Yaşar Çakmak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a yakın isimler olması nedeniyle, Başkan Büyükakın’ın hangi ismi meclise taşımaya gücünün yeteceği merak konusu oldu
.jpg)
AKP’de 151 aday adayının merakla beklediği liste 9 Nisan Pazar günü Antikkapı’da açıklanacak. Büyük güne sayılı saatler kala AKP’de kulisler çalkalanıyor. Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde Başkan Tahir Büyükakın’a yakın olduğu bilinen iki isim olan Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Katip Üyesi Berna Abiş istifa ederek milletvekili aday adayı oldu. Çakmak ve Abiş’in yanı sıra yine Başkan Büyükakın’la arası iyi olan eski il emniyet müdürü Veysal Tipioğlu da AKP milletvekilliği için şansını deneyen isimler arasında.
HANGİSİNİ TAŞIYACAK?
Yaşar Çakmak’ın Başkan Büyükakın’ın onayıyla görevinden istifa ederek aday adayı olduğu kulislerde konuşuluyor. Öte yandan Başkan Büyükakın’ın, Gölcük’te tanınan Abiş ailesiyle de uzak akraba olduğu için Berna Abiş’i destek çıktığı biliniyor. Eski il emniyet müdürü Veysal Tipioğlu’nun da Başkan Büyükakın’la yakın olmasından dolayı şansının yüksek olduğu konuşuluyor. Listelerin açıklanmasına kısa bir süre kala Başkan Büyükakın’ın kendisine yakın bu üç isimden hangisini ya da hangilerini Türkiye Büyük Millet Meclisini taşımaya gücünün yeteceği merak konusu oldu.