STAJ MAĞDURLARI 2.17 MİLYON TWEETLE SANAL MİTİNG YAPTI!
Staj ve çıraklık mağdurları, düzenledikleri Twitter etkinliğinde "#StajaDevletSözü" tagı ile 2 milyon 170 bin tweet atarak sosyal medyayı adeta salladı

Üniversite, çıraklık okulu ve meslek liselerinde yaptıkları zorunlu staj sigortaları emekliliğe sayılmayan milyonlarca staj sigortası mağduru pes etmiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin staj ve çıraklık sigortası olanlar ile ilgili "1999 öncesi Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil." demesi üzerine staj mağdurlarından gelen tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

BAHÇELİ’YE SESLENDİLER
Stajyer ve çıraklık mağdurları, sosyal medyada "#StajaDevletSözü" etiketi ile düzenlenen etkinlikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve son iki seçimde seçim beyannamesine staj sözü veren MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'ye seslendi. Pazar tam gün Twitter’da çalışma yapan mağdurlar 2.17 milyon Tweet atarak Türkiye gündeminde karılması zor bir rekor kırdı. Stajyerlere STK temsilcilere ve siyasiler ve vatandaşlar da destek verdi
“HAKKIMIZI ALMAK İÇİN
HER PLATFORMU KULLANACAĞIZ”
Staj sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, staj mağduriyeti bitinceye kadar bütün platformlarda haykırmaya devam edeceklerini söyledi. Geçtiğimiz Pazar Ankara’da yüzbinlerce kişi ile Ulus Meydanında eylem yaptıklarını hatırlatan Salman, bu hafta da 2,17 milyon twitle Twitter’da sanal miting yapıldığını belirtti.
CHP MİLLETVEKİLLERİ DESTEK VERDİ
Gün boyu gündemde kalan Staj mağdurlarına CHP’li milletvekilleri Ömer Fethi Gürer, Serkan Topal ve Hüseyin Yıldız destek verdi. Stajyer ve çıraklar, yapılan tweetlere yorum, retweet ve beğeni yaparak karşılık verdi.
O TWİTLER ŞÖYLE:
Fethi Gürer: Ucuz işçilik için staj öğrencileri akla geliyor da neden 15-16 yaşlarında fabrikalarda çalışıp staj yapan gençler için Staj Sigortası SSK başlangıcı olup emeklilikten sayılsın denince iktidar ses vermiyor?#StajaDevletSözü
Serkan Topal, “15-16 yaşlarında fabrikalarda çalıştılar, zorunlu staj yaptılar. Emekleri, alın teri yok sayılmasın. Staj Sigortası, SSK başlangıcı olsun emeklilikten sayılsın.#StajaDevletSözü”
Hüseyin Yıldız: 15-16 yaşlarında fabrikalarda çalıştılar, zorunlu staj yaptılar. Emekleri, alın teri yok sayılmasın. Staj Sigortası, SSK başlangıcı olsun emeklilikten sayılsın. #StajaDevletSözü