5 milyon katılım hedefli mitinge Kocaelileri davet ettiler
Kocaeli Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Çağlayan ve Başkan Yardımcısı Yavuz Gültekin, gazetemizi ziyaret ederek; EYT’nin tarih yazacağı, 5 milyon katılım hedefli büyük Maltepe mitingine, mağduriyetlerini gören, duyan, bilen ve yanlarında olmak isteyen herkesi davet etti

Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini artık duymayan yok. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında mücadeleye koyulan, daha sonrasında ise il temsilcilikleri ve akabinde il derneklerinin kurulmasıyla EYT Federasyonu’nu oluşturan EYT’liler, yıllardır geri verilmeyen kazanılmış hakları için tekrar alana inecek. Pandemi nedeniyle uzun süredir dev mitinglere imza atamayan EYT’liler, 15 Mayıs Pazar günü tarih yazmaya hazırlanıyor.
EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın önderliğinde çok sayıda geniş katılımlı toplantılar ve 2 milyon katılımlı miting gerçekleştiren EYT, bu kez hedefi daha da büyüttü. EYT Federasyonu, 15 Mayıs Pazar günü saat 12.00-15.00 saatleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Miting alanında, 5 milyon katılım hedefli bir miting gerçekleştirmeye hazırlanıyor. EYT SYD dernekleri de bulundukları illerde yoğun bir tempoyla bu hedefin gerçekleşmesi için çaba gösteriyor.
AKP ve MHP de dahil siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarına, sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına, belediye başkanlarına randevu için başvuran ve geri dönüş yapanlara davetiyelerini takdim eden Kocaeli EYT SYDD Başkanı Hakan Çağlayan ve yönetimi, bugün de gazetemizi ziyaret ederek Kocaeli halkına “Yanımızda olun” çağrısında bulundu.
Kocaeli EYT SYDD Başkanı Hakan Çağlayan, Genel Başkanları Gönül Boran Özüpak ve yönetiminin, partilerin genel başkanlarına, konfederasyonların, sendikaların genel başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına davetiyelerini takdim ettiğini, bu davete 6’lı masayı oluşturan partilerin genel başkanlarının katılım sağlayacağına dair söz verdiğini, DİSK, HAK-İŞ, ve TÜRK-İŞ gibi konfederasyonlardan da katılım olacağını belirterek “Varız, Biriz, Birlikteyiz ve MALTEPE’deyiz sloganıyla gerçekleştirilecek mitingimizde 5 milyon katılım hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Kocaeli EYT SYDD’nin hedefi 41 otobüsle katılım sağlamak, bu hedefe de ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Siz değerli Kocaelili hemşerilerimizin de bizlerin yanında olmasını bekliyoruz” dedi.
Siyasi parti genel başkanlarının da kürsüye çıkarak konuşma yapacağı, tarihe geçecek bir katılımın beklendiği EYT mitingine, EYT’nin kaldıracağı otobüslerle katılmak isteyen Kocaelililer, 0532 473 52 36 numaralı telefondan Başkan Hakan Çağlayan’a ulaşabilirler.

