Derince’deki trafik cinnetini 1 ay önceden haber verdi! Karnıaçık, haklı çıktı
Kocaeli’nin Derince ilçesinde yaşanan trafik keşmekeşi, haftalar önce yapılan uyarıların ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi. Çenesuyu Millet Bahçesi’nde yaşanan cinnet anları, “Bu gerginlik bir gün patlayacak” diyen CHP Derince Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili İbrahim Karnıaçık’ın sözlerini adeta doğruladı
Derince’de 26 Aralık Cuma gecesi yaşanan olay, kentte giderek büyüyen trafik stresinin nelere yol açabileceğini acı şekilde ortaya koymuştu. Çenesuyu Millet Bahçesi inşaat alanında çıkan tartışma kısa sürede büyürken, sinir krizi geçiren bir sürücü hafif ticari aracıyla hem çevredeki araçlara çarptı hem de vatandaşların üzerine sürmüştü. O anlar cep telefonu kameralarına saniye saniye yansımıştı. Olayın akabinde 4 kişi gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Cinnetin sebebinin ise yol vermemeden kaynaklı tartışma olduğu öğrenilmişti.
Uyarı gelmişti: “Bu gerginlik bir gün patlayacak”
Yaşanan bu olay, yalnızca bir ay önce, 20 Kasım 2025’te, bölgedeki trafik sorununa dikkat çeken Derince Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili İbrahim Karnıaçık’ı haklı çıkardı. Çınarlıkent’ten İzmit Tüysüzler’e gitmek için normalde 25 dakika süren 9,8 kilometrelik yolun, yoğunluk nedeniyle 90 dakikaya çıktığını anlatan Karnıaçık, “Bu kent artık mutlu bir kent değil” diyerek yetkilileri uyarmıştı. Karnıaçık, yaptığı açıklamada özellikle Çenesuyu girişi ve Orduevi çevresinde trafik denetimi olmamasının ciddi tehlikelere yol açtığını vurgulamış, “Bu şekilde giderse kavga da olur, istenmeyen olaylar da yaşanır” ifadelerini kullanmıştı.
Uyarılar dikkate alınmadı, korkulan oldu
Aradan geçen kısa sürede yaşanan son olay, bu sözlerin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koydu. Trafik denetiminin yetersizliği, yoğunluk, stres ve sabırsızlık birleşince ortaya çıkan tablo, Derince’de adeta alarm zillerinin çaldığını gösterdi. Vatandaşlar, özellikle Çenesuyu, Orduevi ve bağlantı yollarında acil trafik düzenlemesi, denetim ve kalıcı çözümler talep ediyor. “Bugün mala zarar verildi, yarın can kaybı olabilir” diyen bölge sakinleri, yetkilileri göreve çağırıyor.
“Bu kent daha fazla kaldırmaz”
Yaşanan olay, sadece bir asayiş vakası değil; trafik sorununun geldiği tehlikeli noktayı da gözler önüne seriyor. İbrahim Karnıaçık’ın haftalar önce yaptığı “Bizi bu trafik anarşisinden kurtarın” çağrısı, bugün çok daha yüksek sesle yankılanıyor. Derince’de yaşanan bu olay, Kocaeli genelinde trafik planlaması, denetim ve ulaşım politikalarının yeniden ele alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Derince’de cinnet getiren şoför ortalığı birbirine kattı!Asayiş
Kocaeli'de 25 dakikalık yolu 90 dakikada giden meclis üyesi, “Bizi kurtarın” diye haykırdıGündem