Süper Lig’in yeni ekipleri sezona kötü başladı

Bu sezon Süper Lig'e yükselen Kocaelispor, Gençlerbirliği ve Karagümrük; ilk haftalarda beklentilerin uzağında kaldı. Ligin yeni temsilcileri oynadıkları maçlarda puan alamazken sahadan mağlup ayrıldılar

Süper Lig’in yeni ekipleri sezona kötü başladı

2025-2026 sezonunda Trendyol Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Kocaelispor, Gençlerbirliği ve Karagümrük, ligin ilk haftalarında istedikleri performansı sergileyemedi. Taraftarlarının büyük beklentilerle takip ettiği yeni sezonun ilk maçlarında, üç ekip sahadan puansız ayrıldı

İlk hafta karneleri

Temsilcimiz Kocaelispor, 16 yıl aradan sonra döndüğü Süper Lig’e kötü bir başlangıç yaptı. Yeşil-siyahlılar oynadıkları 3 maçta da sahadan mağlup ayrıldı. Üç maç sonunda gol yollarında etkisiz kalan Kocaelispor, kalesinde gördüğü gollerle birlikte -4 averajla ligin alt sıralarında.

Gençlerbirliği de sezona puansız başlayan bir diğer takım oldu. Ankara ekibi, oynadığı 3 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılarak -3 averajla 17. sırada yer aldı.

Karagümrük ise lige 2 maçla başladı ve bu iki karşılaşmada da mağlup oldu. İstanbul temsilcisi, rakiplerinden toplamda 5 gol yerken, henüz gol atma başarısı da gösteremedi ve -5 averajla ligin son sıralarında yer aldı.