Cihan Erdil: “Gebzespor’a yakışan başarılar çok yakında”

Gebzespor’un başarılı teknik direktörü Cihan Erdil, Arnavutköy Belediyespor karşısında alınan 1-0’lık galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Rakiplerin birbirleriyle karşılaştığı haftada avantajı değerlendirmek istediklerini belirten Erdil, takımının ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu ifade etti

Cihan Erdil: “Gebzespor’a yakışan başarılar çok yakında”

Maçın ardından konuşan Cihan Erdil, şunları söyledi:
“Bu hafta bizim için kazanılması gereken bir haftaydı. Rakiplerimiz birbirleriyle oynarken, biz sahaya bu durumu avantaja çevirmek için çıktık. Maç dengeli başladı ama öncesinde belirlediğimiz hücum planımız işe yaradı. Savunma arkasına atılan toplar ve merkezden yapılan dönüşlerle etkili olduk. Nitekim bu sezon 6 maçın 5’inde olduğu gibi yine ilk golü atan ve ilk yarıyı önde kapatan taraf olduk.”

Savunma disiplini bizi ayakta tuttu

İkinci yarıda rakibin daha fazla risk aldığını belirten tecrübeli teknik adam, “Özellikle uzun toplar ve kanat ortalarında iyi pozisyon aldık, rakibe net fırsat vermedik. Biz de hızlı hücumlarla pozisyonlar yakaladık ancak golle sonuçlandıramadık. Oyuncularımın savunma disiplininden ve mücadele gücünden memnunum. Ligde şu ana kadar sadece 4 gol yedik, bu da maç başına 0,66 gibi düşük bir ortalama demek. Bu disiplini sezon boyunca sürdürmek istiyoruz” dedi.

Bu şehir sayesinde büyüyoruz

Gebze halkının takıma olan inancını ve coşkusunu her geçen gün daha fazla hissettiklerini vurgulayan Erdil, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu şehrin heyecanı, özlemi ve gücü her geçen gün bize yansıyor. Gebzespor’a ve bu camiaya yakışan başarılar çok yakın. Lig uzun bir maraton. Ayağımızı yere sağlam basarak, maç maç ilerleyeceğiz. Bize inanan, güvenen ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Artık bu şehir için liderliğin keyfini sürme zamanı.”