Vatandaştan ÇED toplantısına müsaade çıkmadı! “YAZIKLAR OLSUN”

Derince Safiport Limanı'nda yapılması planlanan depolama tankları projesiyle ilgili bugün yapılması planlanan ÇED Toplantısı çevreye duyarlı halk sayesinde engellendi. Vatandaşlar ÇED raporunu yazacak olan komisyona “Yazıklar olsun” dedi

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği tarafından, Derince’ye Rıhtım, Dip Tarama, Granüler ve Kimyasal Depolama Tankı İlavesi projesinin yapılması planlanıyordu. Söz konusu proje için ÇED toplantısı bugün Yelken Kafe’de halkın bilgilendirilmesi toplantısı yapılacaktı. Ancak tepkiler nedeniyle ÇED Toplantısını düzenleyen komisyon toplantı yapamadı. ÇED toplantısına HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP Derince İlçe Örgütü, Körfez Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği ve çevre sakinleri katıldı.

ISLIKLARLA YOLCU ETTİLER

Tepkiler nedeniyle yapılamayan toplantının ardından komisyon, “Toplantı başladı, halk bilgilendirme hakkını kullanmadı” ifadelerini tutanak tuttu. Araçlarıyla toplantının yapıldığı Yelken Kafe’de ayrılan yetkilileri vatandaşlar alkış ve ıslıklarla yolcu etti. Yetkililer ve vatandaş arasında karşılıklı atışma yaşandı. Bazı vatandaşların yetkililere “Yazıklar olsun” dediği görüldü.