Emlakçılar Odası’na kadın aday!
5 Mart’ta yapılacak olan Kocaeli Emlakçılar Odası Olağan Genel Kurulu’nda tek kadın aday olan Nuriye Köksal gazetemize konuştu. Köksal yaptığı açıklamada emlakçıların hak ettiği önemi görmediği için aday olduğunu belirtti
.jpg)
Kocaeli Emlakçılar Odası 5 Mart’ta Kocaeli Kongre Merkezi’nde olağan genel kurulunu yapacak. Mevcut Başkan Alpay Hacıoğlu, İYİ Parti İzmit İlçe Eski Başkanı Ufuk Turan’ın aday olduğu kurulda Nuriye Köksal da tek kadın aday olarak yarışacak.
“KANUNA İHTİYACIMIZ VAR”
Seçim öncesi gazetemize adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Köksal şu ifadeleri kullandı: “Emlakçılar Odası’nda emlakçılara gereken saygıyı görmediğim için aday oldum. Türkiye genelinde emlakçıların ayağının bir adım daha yukarı çıkması için bir kanuna ihtiyacımız var, bu kanuna müdahale edebilmek istiyoruz. Emlakçılar Odası’nda iki dönem geçirdik, iki dönemde de emlakçıların hak ettiği önemi gördüğünü düşünmüyorum. Düşünmediğim için de çok güzel bir ekiple gelerek ‘Bizden etkili bir ekip varsa onu da destekleriz’ diyoruz ama olmadığı için biz çıkıyoruz.
“22 ODA BAŞKANININ MÜDAHALESİYLE YÖNETMELİK DEĞİŞTİ”
Emlakçılar için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Kocaeli’deki tüm emlakçılara gelin ‘Meclise kendi kanunumuzu sunalım’ diyoruz. Yönetmeliğimiz çıktı, çok güzeldi daha iyi yerlere getirelim istiyorduk ama mevcut 22 oda başkanımızın müdahalesiyle yönetmelik değişti. Biz tam ‘Mesleğe bir saygınlık geldi, herkes emlakçı olamayacak’ dedik ama yönetmelik değiştirilerek eski seviyeye getirildi. Biz mevcut emlakçıların hakkını korumak istiyoruz ve elimizden geleni yapacağız.”