“Çöp sorunu için tek yapılan Avrupa’ya gezi yapmak!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan CHP grup başkanvekili Engin Taşdemir, bütçe görüşmelerinde kentin çöp sorununa değindi

Kocaeli Büyükşehir meclisinde 2022 yılı tahmini bütçesi kabul edildi. Geçtiğimiz yıl 3 milyar 400 milyon lira olarak tahmin edilen ve bütçe artırımı ile 4 milyar 300 milyon olarak gerçekleşen Büyükşehir bütçesi bu yıl yüzde 54,76 artarak 6 milyar 500 milyona olarak tahmin edildi.
Toplantıda konuşan CHP grup başkanvekili Engin Taşdemir, “Çöp sorunumuz var. Kocaeli’de depolama alanları doldu. Sürekli tartışıyoruz. Yaptığımız tek şey Avrupa’ya teknik gezi düzenlemek. İspanya’ya İtalya’ya Avusturya’ya gezi yapıyoruz ama çözüm yok. Alikahya’da sorun hala devam ediyor. 2 yıl daha çöp depolayacağız. 7 yıldır atılmış somut adım yok. 10 binlerce gemi Körfez’de geziyor atıkları çok fazla. Tersanelerden denize zehirli atıklar gidiyor. “dedi.