Büyükakın'dan sonra Vali de' Mutlu Şehir' dedi

Kocaeli’nde aktif şekilde faaliyetlerini sürdüren Kent Konseyi Temsilcileri, Kocaeli Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ziyaret gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın ‘Mutlu Şehir Kocaeli’ sloganının ardından Vali Yavuz da mutlu şehirin formülünü verdi.

Büyükakın'dan sonra Vali de' Mutlu Şehir' dedi

Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde her ay bir araya gelerek, Kocaeli’nin her anlamda gelişmesi ve kalkınması, sivil halkın da katılımı ve yönlendirmesi ile yerelde yönetişimin uygulanması adına ortak akıl yürütme ve birlikte hareket etme kararı alan Kent Konseyi temsilcileri, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunmak ve kendi ilçelerindeki faaliyetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere, Vali Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın ile bir araya geldi. Büyükakın’ın ‘Mutlu Şehir Kocaeli’ sloganının ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da Kent Konseyi’ne mutlu şehir Kocaeli’nin formülünü verdi.

Büyükakın'dan sonra Vali de' Mutlu Şehir' dedi

“KENT KONSEYLERİ EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ”

Ziyaretlerinden dolayı kent konseyi temsilcilerine teşekkür eden Başkan Büyükakın, Kocaeli için ortak hedefler doğrultusunda bir arada olmanın çok değerli olduğuna dikkat çekti. Kent Konseylerinin, tüm etiketlerden bağımsız bir şekilde kentteki ortak aklın tecelli ettiği en önemli organlardan biri olduğunu vurgulayan Başkan Büyükakın, kent konseylerinin, bu anlamda herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent hedefinde en büyük destekçilerinden olduklarını ifade etti.

FARKLI KENTLERE ÖRNEK OLMALIYIZ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ziyaretinde konuşan Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Korkmaz, Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden olan Kocaeli’nin daha da gelişmesi, huzurlu ve mutlu bir kent olması için, kentin tüm dinamiklerinin var gücüyle çalıştığını ifade ederek, en büyük hedeflerinin Kocaeli’de yaşayan vatandaşlar ile yerel yönetimler arasında köprü vazifesi görmek olduğunu vurguladı. Kent Konseyleri bünyesinde faaliyetlerini sürdüren meclis ve çalışma grupları aracılığı ile kentteki tüm sivil toplum kuruluşları ile iletişim ve etkileşim halinde olduklarını söyleyen Başkan Korkmaz, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile, görevlerini en iyi ve titiz bir şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Büyükakın'dan sonra Vali de' Mutlu Şehir' dedi

DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Vali Seddar Yavuz, kent konseylerini yerel yönetimlerdeki önemine vurgu yaparak, aynı hedef için çalışan kent konseylerinin birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunu, Kocaeli’de bunu gerçekleştirmiş olmanın çok iyi bir başarı olduğunu söyledi. Bunun sağlanmasında öncülük eden Kocaeli Kent Konseyi’ni ve beraberindeki tüm ilçe kent konseyi temsilcilerini tebrik eden Vali Yavuz, mutlu şehir hedefine ulaşmanın, kentte yaşayanlar ve yerel yöneticiler arasındaki güçlü bağ ile mümkün olabileceğine dikkat çekti. Kocaeli Valiliği olarak, Kocaeli’yi ilgilendiren, Kocaeli’nin daha da gelişmesi için her türlü çalışmaya destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Vali Yavuz, kent konseylerinden farklı kentlere örnek olabilecek iyi uygulamalar beklediklerini söyledi ve ziyaretlerinden dolayı kent konseyi temsilcilerine teşekkür etti. Ziyaretler iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Büyükakın'dan sonra Vali de' Mutlu Şehir' dedi
Büyükakın'dan sonra Vali de' Mutlu Şehir' dedi