AKP’ye kök söktürüyorlar siyasette yer bulamıyorlar

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kocaeli’de yaptığı basın açıklamasında AKP’ye kök söktüren kadınların kendisine siyasette yer bulamadığını söyledi

AKP’ye kök söktürüyorlar siyasette yer bulamıyorlar

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Kocaeli İl Binası’nın açılışı için bugün Kocaeli’ye geldi. Açılıştan sonra il binasında basın açıklaması yapan Baş şu ifadeleri kullandı: “Bu iktidar 20 yıldır bu koltukta oturuyorsa muhalefetin başarısızlığını da konuşmak lazım. Bu memleketteki tüm kötülüklerin temelimde AKP var. Ama bir adım geriye çekilip baktığımızda bizlerin AKP karşısında yeterli umudu veremediğimizi görmemiz gerekiyor.


“DİRENEN İNSANLAR TOPLULUĞUYUZ BİZ”

Gururla ifade ediyorum 20 yıllık bir iktidar var cemaatlerin hepsi arkasında ama ülkenin en az yarısı hiçbir zaman bu partiye boyun eğmedi. Yalnız başına bile kalsa direnen insan topluluğuyuz biz. En anlaşılır örneği kadın hareketidir. 8 Mart’ta, İstanbul Sözleşmesi eylemlerinde ortaya çıkan direnişi hayranlıkla izliyoruz. Ama bu AKP’ye kök söktüren kadın hareketi siyasette kendisine yer bulamıyor. Hep birlikte bir değişim hareketi bizimkisi.”

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş