İstanbul’daki katliam iddiaları üzerinden Hürriyet’e gönderme!

AKP İzmit Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, İstanbul’daki hayvan barınağında katliam yapıldığına dair iddialar üzerinden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e gönderme yaptı!

İstanbul’daki katliam iddiaları üzerinden Hürriyet’e gönderme!

İzmit Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü hayvan toplama ekibinin uyuşturucu iğne atması sonucu yaşamını yitiren 3 sokak köpeğinin ardından tepkiler çığ gibi büyümüş, AKP’liler, İzmit Belediyesini katil ilan etmişti. Bir yandan hayvanların toplanması için gelen şikayetler, bir yanda ise atılan aşı sonucu yaşamını yitiren köpeklerden dolayı gelen tepkiler İzmit Belediyesinin elini kolunu bağlarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tepeören Hayvan Barınağından gelen görüntüler şok etkisi yarattı. Ölü hayvanların toplu halde bir çukurda görüntülenmesi sonrası İBB katil ilan edilirken İmamoğlu, sıcağı sıcağına yaptığı açıklamayla bu görüntülerin kabul edilemez olduğunu, soruşturma başlatılacağını paylaştı. Ancak duyarlılığı ile bilinen sanatçı Haluk Levent, attığı tweette “Tarım Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Tepeören Barınağını denetlemişler. Herhangi bir usulsüzlük ve olumsuz bir durum bulunamadığını tutanak altına almışlar. 39 ilçeden gelen ölü hayvanlar olduğu saptanmış. Yine de İBB iddiaları soruşturacağını belirtti” ifadelerini kullandı. Yani, tüm ilçelerdeki ölü sokak hayvanlarının gömüldüğü yerin burası olduğu ortaya çıktı.

Lakin tüm bu açıklamalar AKP’lileri tatmin etmedi. Hem iktidara yakın medya hem de AKP’li isimler İmamoğlu’na yüklenmeye devam ederken AKP İzmit Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, İBB’deki katliam iddiaları üzerinden Fatma Kaplan Hürriyet’e çattı. Tutuş, “İBB’de hayvan katliamı” başlıklı paylaşımında “İBB başkanından da AKP’liler diye başlayan bir açıklama bekliyorum. Ve hatta Fatma Hanım; İzmit'teki köpek katliamının ardından, ‘Bizim evde büyüklerimiz namaz kılıyor’ demişti...” ifadelerini kullandı.

İstanbul’daki katliam iddiaları üzerinden Hürriyet’e gönderme!