Dolandırıcılığa Gebze’den başlamış!

ABD’nin talebiyle Avusturya’da gözaltına alınan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın verdiği bir röportajda Gebzeli köylülere 1 liralık ürünü 72 liraya nasıl sattığını anlattığı görüntüler ortaya çıktı

Dolandırıcılığa Gebze’den başlamış!

ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklanan,hakkında kara para aklama suçu bulunan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın geçtiğimiz yıl verdiği bir röportaj ortaya çıktı. Gebzeli köylüleri kandırarak su yumuşatma cihazını yakıt tasarruf cihazı olarak sattığını anlatan Korkmaz, 1 liralık ürünü, 72 TL'ye sattıklarını da röportajında belirtiyor.

Röportajda Gebzeli köylüleri nasıl kandırdığını ve daha sonra işlerini nasıl büyüttüğünü anlatan Korkmaz, röportajda şu ifadeleri kullanıyor:"Yumuşatma cihazını satacağım. Kapıyı çalıyorum, teyzede çamaşır makinesi yok, bulaşık makinesi yok. Suyu, neyi yumuşatacak yani? Bunu alabilecek, benim anlatabileceğim o bozuk Türkçe ile ancak gecekondu mahallesi, bu da olmayınca.


“YAKIT TASARRUF CİHAZI DİYE SATACAĞIZ”

Ben yabancı reklamları seyretmeyi severim. Baktım yakıt tasarruf cihazı, bu cihazın birebir aynısını yabancılar yakıt tasarruf cihazı diye satıyor. Yakıtın tam yanmasını sağlar ve yakıt tasarrufu sağlıyor, yüzde 15-20. Kesinlikle dedim bu benim su yumuşatma cihazı, yakıt tasarruf cihazı, kendi kendime. Sonra ertesi günü aldım bunu, kendime bir asistan bulmuştum. 'Bu, suyu yumuşatma cihazı ya, biz bunu yakıt tasarruf diye satacağız' dedim, o traktörlere, köylere. Tamam dedim ama bizim çiftçileri inandırmamız için bir şeyler yapmamız lazım.

“1 LİRALIK ÜRÜNÜ 72 TL’YE SATMAYA BAŞLADIK”

Traktör bayine girdik. Dedik ki 'Biz köylere gidiyoruz, bu ürünü tanıtacağız ama giderken sizin broşürlerinizi de dağıtmamızı ister misiniz?' Onlar da bize broşür verdiler, yeni gelen traktörlerin broşürleri. Onları da alın dağıtın dediler. Biz Gebze 'nin köylerinden başladık. Ben hemen gittim köy muhtarına, dedim ' Test etmek için geldik.' İlk ürünü pazarlamaya başladık, bir baktım herkes traktörünü getiriyor. Biz 1 liralık ürünü, 72 TL'ye satmaya başladık."

Kaynak: Bülten