“Gebze Belediyesi’nin tarikatlarla ilişkisini açıklayacaksınız”
Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Darıca’da bulunan bir cemaate ait adrese yapılan patates soğan yardımlarının fotoğraflarını yayınlamış ve bu kareler üzerinden iktidarı eleştirmişti
.jpg)
Yaşananların ardından AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Gökhan Orhan'a cevap vermişti. Kaya sosyal medya hesabından, "İki çuval patates kaç soykırım yapar" başlığıyla yaptığı paylaşımda, "İki çuval patates kaç soykırım eder Ey CHP’nin adaş başkanları. Yine bakıyorum mal bulmuş mağribi gibi nara atıyorsunuz. Madem ki milletimizi çok düşünüp duygularına tercüman olmak istiyorsunuz. Siz samimiyseniz önce HDP’ye ve il başkanınıza (Canan Kaftancıoğlu) soykırım açıklamalarının hesabını sorun sonra gelin konuşalım" demişti. Kaya’ya CHP’den yanıt geldi. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;
YILLAR ÖNCESİNİN PAYLAŞIMI
AKP'nin genel başkanının adaşı AKP Gebze ilçe başkanı foyaları ortaya saçılınca diyecek başka bir şey bulamamış, İstanbul il başkanımızın yıllar öncesinden yaptığı paylaşıma atıfta bulunmuş. Söz uçar yazı kalır sayın başkan. Tarih unutmaz. Seneler öncesinden ilk taziye mesajı veren bizzat sizin partili cumhurbaşkanınız. Hesap vermeye ordan başlayın siz de isterseniz.
Olayı açığa çıkarmamızın üzerinden uzunca bir süre geçtikten sonra alakasız bir paylaşım yapıyorsanız, diyecek sözünüz yoksa doğru noktayı eşelemişiz. Yalanlayamıyorsunuz bile. Bu milletin sofrasının nimetini bile tarikatlarınıza, cemaatlerinize sunmaktan, peşkeş çekmekten geri kalmayacak kadar vicdansızsınız.
İLK MECLİSTE SORACAĞIZ
Bu millete hesap vereceksiniz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağız her birinizden. Din, iman sömürüsü yaparak 20 yılını çaldınız bu milletin. 5 yıl önce beslediğiniz cemaat bu ülkeye en büyük zararı vermesine rağmen hala cemaat, tarikat sevdanızdan vazgeçmiyor, kamusal tüm kaynakları önlerine seriyorsunuz. Gebze Belediyesi'nin, iştiraklerinin cemaat ve tarikatlarla olan bağlantısını, bu bağlantıyı sağlayan kişileri bu millete açıklayacaksınız. Zinnur Büyükgöz önümüzdeki ilk meclis toplantısında Gebzeli hemsehrilerimize bunun açıklamasını yapmak zorunda. Bu işin peşini bırakmayacağız."