Büyükakın: “Kimseye çıkar sağlanmıyor”
Gölcük Çiftlik Mahallesi’nde imar planı değişikliği ile ilgili olarak konuşan Tahir Büyükakın: “Vatandaşın lehine düzenleme yapılıyor, Kimseye çıkar sağlanmıyor. Vatandaşlar 57 adet bina imar hakkını kullanamıyor. 11 parsel yapı yapamıyor. Planlamanın eşitlik ilkesine aykırı evet ama burada benim veya meclisten birinin çıkarı da yok “ dedi.

Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclisinde;İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun, Gölcük Belediyesi, Çiftlik Mahallesi,G23.c.02.c.3.a, G23.c.02.c.3.b, G23.c.02.c.3.c, G23.c.03.d.4.a, G23.c.03.d.4.d uygulama imar planı paftaları, 172, 268 ve 41 No’lu imar adaları arasında kalan bölgede hazırlanan uygulama imar planı değişikliği ile ilgili raporu oy çokluğu ile geçti.
CHP’nin şerh koyduğu bu madde ile ilgili olarak Orhan Tanış: “Gölcük de Çiftlik mahallesinde bazı parsellerde imar haklarını kullanmakta sıkıntı çıkıyor. Çiftlik Mahallesinde emsal bir 20 ve 3 kat belirlenmiş. İhsaniye Belediyesi 2002 yılında imar planlaması yapılmış, konut alanı olarak planlanmış. Alanın tamamı konut fonksiyonunda iken yapılan revizyon ile tamamı ticarete açılmıştır. Bazı parsellerde hiç yapı yapılamadığı olmuştur. Bölgede 356 parsel bulunup, bu alanın konuttan ticaretten alanına çevrildiğinde emsal arttırıldığı için sorunlar yaşanmıştır. Emsal değerini yüzde 30 arttırdığınız bu hak bazı parsellere sığmayacaktır. Sorunlu parsel sayısı 57 ‘ye yükselmiştir.
Tanış’a cevap veren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer: “ 356 adet taşınmaz bulunuyor. Bu parsellerde 233 adet yapı olduğu görülüyor. 2011’de yapılan revizyon öncesi, istikamet hattı belirtilerek burası konu alanında kalıyor. Mevcut yapıların tamamı konut amaçlı. 15 Aralık 2011 tarihinde Gölcük revizyonu ile birlikte emsal ticaret alanına çevriliyor. Yapı yaklaşma mesafesi de 5 metre olarak belirlenmiş. 11 adet parsel mevcut çekme mesafesine göre yapılaşamıyor.
İdeal plan kriteri aranacak bir bölgede değiliz. 10 yıldır da yapılaşamayan parseller var. Gölcük Belediyesi’ne sorun üreten bir bölge. 13- 14 parsel kamulaştırılabilir. Çünkü bunların sorunu çözülemeyebilir. “ ifadelerini kullandı.