Kartepe’yi yönetenler vatandaştan çok ağlıyor!
2009 Yıl’ında kurulan Kartepe’de, her şeyin hala aynı olduğunu belirten İYİ Parti Kartepe İlçe Başkan Yardımcısı Seyit Osman Akyüz, İlçeyi Yönetenlerin vatandaştan çok ağladığını söyledi.

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkan Yardımcısı Seyit Osman Akyüz’ün açıklaması şu şekilde: “Belde belediyelerimizin birleştirilmesiyle kurulan Kartepe Belediyesi, vatandaş olarak bizlere ne kattı diye bakıyorum. Hizmetin her bölgeye eşit bir şekilde götürüleceği propagandası yapıldı aylarca. Fakat görünen o ki amacına ulaşamadı. Ulaşması için de bir gayret göremiyoruz. Belde belediyeleri iken hasbelkader az da olsa hizmet görebilen bölgeler artık hizmeti seçimden seçime görüyor. O da köklü ve uzun vadeli bir hizmet olmuyor.
Bölgeyi 32 mahalleye bölerek ilçe yapanların şunu iyi bilmesi gerekiyor ki, ilçe olabilmek gelişmiş mahalleler kurabilmekten geçiyor. Peki Kartepe ilçemizin mahallelerinin hangisi ilçeye layık bir mahalle haline getirildi.
SİHİRLİ DEĞNEK VAR!
Ben Arslanbey Mahallesi'nde ikamet ediyorum. 2003 yılında taşındım buraya. O zamandan bu zamana gördüğüm tek değişiklik Büyükşehirin yaptığı kültür merkezi...Bir film seyretmiştim. Seksenli yıllarda çekilmiş bir film. Öğretmenin biri Arslanbeye tayin oluyor. Eski garajlardan otobüse binip Arslanbey merkezinde iniyor ve kahvenin önünden yürüyerek evine gidiyor. Merkezde çayını içtiğimiz kahvenin sundurmasının ağaç direkleri bile aynıydı geldiğimde. Genç bir arkadaşımız son on yılda çehresini değiştirene kadar. Bu sadece benim gördüğüm örnek ve biliyorum ki bütün mahallelerimizde aynı sorun mevcuttur. Eğer bölgeyi ilçe yapmış isek ilçeye yakışır mahalleler kurabilmemiz gerekiyor. Her mahallemize sağlık ocağı, postahane, kütüphane, parklar, sosyal alanlar, her mahalleye olmasa bile bölgeyi dörde beşe bölerek halka hizmeti çabuklaştıracak iş makinalarının bulunduğu belediye garajları olması gerekiyor. Ama bütün bunları aşacak sihirli bir değnek var yöneticilerimizin elinde. O da şikayet etmek. İdarecilerimiz vatandaşlarımızdan çok şikayet edince bütün sorunlarımız halloluyor!
GENÇLERİMİZ ALKOL VE UYUŞTURUCU KULLANIYORLAR VE BU KÜÇÜK YAŞLARA KADAR İNDİ
Bu şikayetleri aza indirebilmek için de Necip Fazıl Kısakürek kültür merkezinde seminer vererek aza indirebileceklerini düşünüyorlar. Merak ediyorum gerçekten düşünüyorlar mı? Gençlerimizi bu alışkanlıklara sevk etmeyecek, bu alışkanlıkları varsa bunlardan alıkoyacak kaç tane mahallemizde kaç tane sosyal alan mevcut? Hiç...
Altyapı, imar meselelerine hiç girmek istemiyorum. Her kişiye göre değişebilen imar planlarımız oldukça, altyapı sorunumuz hiç bitmeyecek. 50-100 yıllık imar planı yapmak mı bu delilik!!!
Hizmet noktasında, hizmetin en güzide örneğini geçtiğimiz haftalarda yağan kar ile gördük. Karşı tepedeki komşumla en son altımıza bir naylon koyup çatakta buluşmak üzere anlaştık. Kar küreme aracımız arızalıymış!!! Nasip bir dahaki kar yağışına.
Mesela Eşme mahallemizde çalışan bir kepçe var iken lütfen diğer mahallelerimizde kepçe işi çıkarmayın. Eşme'den Karatepe'ye sabah yola çıksa akşam gelir. Akşam gelince de mesai bitmiş olur. İstirham ediyorum.
BU NÜFUSLA SEÇİM NASIL OLSA KAZANILIYOR!
Arslanbey de postahanemiz gitti. Her mahalleye postahane bir hayaldi. Çünkü mahallelerimizin gelişmesine hiç gerek yok. Ne diye geliştirip nüfusu arttıralım bu nüfusla seçim kazanılıyor nasıl olsa. Hülasası bu yazı ne bir makale, ne bir basın bildirisidir.
Yıllardır bu bölgede görev yapmış nice başkanlar, yardımcıları, meclis üyeleri geldi geçti.
Siyaset; kifayetsiz muhterislerin(yetersiz vasıfsız çapsız ama çok ihtiraslı),Servet edinmek isteyenlerin, Batıklarını kurtarmak isteyenlerin, alanı olmamalıdır. Ne güzel demiş Platon; " Politika ile uğraşmayacak kadar akıllı olanlar, daha aptallar tarafından yönetilerek cezalandırılırlar.
Üzerinde yaşayabilecek bir vatan bulabilen herkes bilsin ki, o vatan, hiçbir kınayanın kınamasına, hiçbir eşkiyanın tehdidine aldırmadan ben varım diyebilenlerin bir adım öne çıkıp mücadeleye omuz verebilenlerin eseridir.”