İzmit ilçede Erenkaya rüzgarı..!
CHP’de sular ısınıyor. Yerel seçimlere bir yıldan az bir zaman kala İzmit ilçe başkanı Hakan Çakar ve yönetici Mehmet Baştürk, eski milletvekili Hikmet Erenkaya’yı ziyaret etti. Çakar, yerel seçimleri değerlendirdiklerini açıkladı. Erenkaya’nın İzmit’te yeniden güç kazanması dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Kocaeli’de örgütler için İzmit’in önemi büyük. Çok uzun yıllardır parti içerisindeki çeşitli ekipler İzmit ilçe kongresinde karşı karşıya geliyor, seçim kazanıyor, kaybediyor. Çünkü İzmit’i alan, partinin Kocaeli’de güçlü olduğu İzmit’te belediye seçimlerinde ve il örgütü kongresinde söz sahibi oluyor. CHP Kocaeli eski milletvekili, eski belediye başkanı Hikmet Erenkaya uzun süre İzmit ilçede güçlüydü. İstediği ilçe başkanını görevden alıyor, istediği başkanın yönetimine üye, seçimine destek veriyordu. Son seçimlerde bu durum değişmiş, Erenkaya yönetime herhangi bir isim önerememişti.
DENGELER DEĞİŞTİ
İzmit ilçe örgütü seçimi sonrasında 24 Haziran seçimleri gerçekleştirildi. Örgüt seçimlerinin üzerinden geçen sürede partide pek çok denge değişti. Kongreye birlikte giden ekipte yol ayrılıkları oldu, ilçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya millet aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Görevi ilçe yöneticisi Hakan Çakar devraldı. Çakar, kongre sürecindeki bütün dengeleri altüst ederek farklı bir yönetim sergilemeye başladı. Son olarak dün Hikmet Erenkaya’yı ziyaret eden Çakar, ilçe yöneticisi Mehmet Baştürk ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.
YEREL SEÇİM İSTİŞARESİ
Fotoğrafa, “Yerel seçimlere yönelik stratejik konuları tespit etmek ve görüşlerini almak üzere parti büyüğümüz Eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Hikmet Erenkaya’yı ziyaret ettik” açıklamasını ekleyen Hakan Çakar’ın paylaşımı görenleri şaşırttı. Erenkaya’yı sadece ziyaret etmeyen, yerel seçimlerle ilgili istişare yaptıklarını da belirten Hakan Çakar’ın kendisini Erenkaya ekibinden gördüğü, yerel seçimlerle aday belirleme sürecinde Erenkaya ekibi ile birlikte çalışabileceği iddia edildi.