Bakalım Hürriyet, Emrah Çoban ile ilgili ne yapacak?
Seçim sürecinde Körfez Belediye Başkanının yeğeni Emrah Çoban, bu belediyede sözleşmeli memurluktan müdürlük kadrosuna çekilmiş ve sonrasında İzmit Belediyesine müdür olarak atanmıştı. İzmit’te seçimi kazanan Fatma Kaplan Hürriyet’in Çoban’la ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor

Adalet ve Kalkınma Partisi mensubu Nevzat Doğan tarafından 2 dönem yönetilen İzmit Belediyesi, seçim sürecinde toplama kampına dönmüş, diğer ilçelerde tekrar aday yapılmayan belediye başkanlarının yakın akrabaları belediyede işe başlatılmıştı. AKP’nin adayı Sibel Gönül’ün seçimi kazanacağına inanan Doğan, yıllar yılı kadro bekleyen personel dururken, belediyede 23 ismi sözleşmeli memur statüsüne taşımıştı. Ve bu 23 kişiden 15’inin belediyede 1 yılını dahi doldurmadığı, bunlardan 7’sinin ise belediyeye başlayalı 1 ay olmadan memur yapıldığı öğrenilmişti. Belediyedeki personelin isyanıyla kamuoyuna yansıyan bu haberle ilgili İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’dan herhangi bir yalanlama gelmemişti.
MÜDÜR OLMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİ
Doğan’ın, işçilerin tepkisini umursamadan yaptığı bu atamalardan en dikkat çekeni ise tekrar aday yapılmayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yeğeni Emrah Çoban’dı. Çoban’ın, İzmit Belediyesinde gelecek yönetim tarafından işine son verilmemesi ya da alt kadrolara çekilmemesi için her şey düşünüldü. Doğan’ın Konak Hastanesi’ndeki hakkında kamuoyuna pek çok iddia yansıyan eski ortaklarından Bünyamin Dal’ın da ricası üzerine Doğan, Emrah Çoban’ın İzmit Belediyesine transferine olur vermişti. Ancak ortada önemli bir sorun vardı. Körfez Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Çoban, istisnai memurdu. Yani, atandığı yerde müdür yapılması söz konusu değildi.
GİDERAYAK ÇOBAN OPERASYONU
Ve operasyon başladı, İsmail Baran, belediyeyi perde arkasında yönettiği söylenen Emrah Çoban’ı Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne atadı. Çoban, artık müdür kadrosundaydı, daha alt kadroda çalışması söz konusu değildi. Müdür kadrosuna giren Çoban, daha sonra İzmit Belediyesi’ne gönderildi. Çoban 27 Mart Çarşamba günü İzmit Belediyesi Spor Müdürlüğünde göreve başladı. Çoban’ın ataması kamuoyuna duyurulmazken işler İzmit Belediyesinde istenildiği gitmedi. AKP’nin adayı Sibel Gönül, seçimi CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’e karşı kaybetti. Şimdi Hürriyet’in, görevi devraldıktan sonra, seçim zamanı operasyonla İzmit Belediyesine müdür olarak atanan Çoban ile ilgili ne karar vereceği, nasıl bir girişimde bulunacağı merak ediliyor.