Hüseyin Üzülmez, Kocaelispor’un icralık binasının ihalesine kimi sokacak?

Kocaelispor’a ait Baç’ta bulunan, değeri 7-8 milyon lira olduğu söylenen 5 katlı bina 1,5 milyon lira gibi bir muhammen bedelle, icradan satış çıkacak ve KS Başkanı Üzülmez, “Değerinin altında satılmayacak şekilde müdahil olmaya çalışıyoruz” diyor! Şimdi merak edilen Üzülmez’in bu ihaleye kimi sokacağı!

Hüseyin Üzülmez, Kocaelispor’un icralık binasının ihalesine kimi sokacak?

Kocaelispor’un bir dönem parkomat işini verdiği ve sonrasında sözleşmesini tek taraflı iptal ettiği Parkline firmasına olan 1 milyon lira civarındaki borcunu ödememesi sonrası açılan dava, firma tarafından kazanılmıştı. Kocaelispor yönetimi, firmanın otopark gelirlerine haciz koydurduğunu bir süre önce açıklamıştı. Kocaelispor’un 40 yıllık mazisi olan altında dükkan bulunan Baç’taki 5 katlı binasının, Parkline firmasının açtığı alacak davasının kesinleşmiş mahkeme kararı gereği, ödeme yapılmadığından 16 Mart Pazartesi günü icradan satışa çıkarılacağını daha önce duyurmuştuk. 7-8 milyon değerinde olan ve Kocaelispor’a kira getirisi sağlayan iş hanı, için belirlenen muhammen bedel 3 milyon lira civarında. Değerinin yüzde 50’si üzerinden satışa çıkarılırsa muhammen bedel 1,5 milyona kadar düşecek.

“PARKLİNE FİRMASI MI GİRECEK” DİYE SORMUŞTUK!

Sormuştuk, “8 milyon lira civarında değeri olan Baç’taki 5 katlı binanın, 1-2 milyon lira gibi bir bedelle satılmasına Kocaelispor yönetiminin gönlü el verecek mi?” diye. Ve sorularımıza şöyle devam etmiştik: “Kocaelispor yönetimi, Parkline adlı firma yetkilileriyle anlaşmak için masaya oturdu mu? Borcun, haciz yoluna gidilmeden çözülmesi için bir adım atıldı mı? Yani Kocaelispor yönetimi, satış ihalesinden önce bu borcu ödeyecek mi? Baç’taki bu mülk, 3 kuruşa satılırsa burayı kim alacak?

Yoksa Parkline firması mı?” Ve icradan satışa çıkarılacak olan bu binayla ilgili Hüseyin Üzülmez, 7 Şubat tarihinde gazeteci Yiğit Özcan’a bir açıklama yaptı.

ÜZÜLMEZ: DEĞERİNİN ALTINDA SATILMAYACAK ŞEKİLDE…

“Bu binanın satılmasını hiç kimse istemez” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Parkline firması ünlü bir hakimle çok farklı bir yol izleterek Kocaelispor devlet borçlarını ödemiş olduğu için normalde satışa çıkaramayacaktı. Ancak bir ilginç temlik yaparak belki de hülle veya hukuki yolla yaparak önüne geçemediğimiz vergi ve devlet borçlarını ödemeyerek Kocaelispor’dan alacağını temlik ettirerek sıranın en başına kendilerini getirdiler ve bina satışa çıktı. Değerinin altında satılmayacak şekilde müdahil olmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili yönetim kurulunda bir komisyon kurduk. Başkan vekili Bekir Bey, avukatımız Özlem Hanım ve mali müşavir İsmail Bey var. Biz kimseye Kocaelispor’un malını yedirmeyeceğiz. Ama hukuk önünde bazen ellerinizi kollarınızı bağlayacağınız zaman olabilir.”

“YA FİYAT YÜKSELTMEZSE…”

Peki bu açıklamanın anlamı ne? Hüseyin Üzülmez, bu binanın satılmaması için bir adım atmayacaklarını açıkça ortaya koyuyor. Yani, borcun ödenerek binadan icranın kaldırılması, satışın durdurulması gibi bir çaba yok! Üzülmez, “Değerinin altında satılmayacak şekilde müdahil olmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili yönetim kurulunda bir komisyon kurduk. Başkan vekili Bekir Bey, avukatımız Özlem Hanım ve mali müşavir İsmail Bey var. Biz kimseye Kocaelispor’un malını yedirmeyeceğiz” ifadesiyle ne anlatmak istiyor peki? 16 Mart’ta bu ihale gerçekleşirse bu binanın değerinin altında satışını nasıl engellemeyi planlıyor? Bunun tek bir yolu var, o da ihaleye girmek, fiyatı yükseltmek. Ancak, icralık olan Kocaelispor’un ihaleye girme şansı yok! Ancak eş, dost, tanıdıkların ihaleye girmesi sağlanabilir! İhaleye giren şahıs, fiyatı yükseltip, durması gerektiği yerde durup, bu binanın yüksek fiyata satışını sağlayabilir! Peki, ya ihaleye giren diğer isimler, fiyatı yükseltmezse? O zaman ne olacak? Örneğin, Kocaelispor Başkanı Hüseyin Üzülmez ya da yönetimindeki bir ismin akrabası, dostu, yakını, her kim ise ihaleye girip bu bina için 2 milyon liraya yakın teklif verirse ve ihaleye giren diğer isimler bu rakamı yükseltmezse ne olacak? Yani bu bina ucuza kime gidecek? “Baç’taki bu mülk, 3 kuruşa satılırsa burayı kim alacak? Yoksa Parkline firması mı?” diye sormuştuk, şimdi kimin yakınının ihaleye girip, binayı alma ihtimali olduğunu ya da binanın değerini yükselteceğini kestirmek güç!