Soydabaş: Hürriyet, AK Partilileri yok saydı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kocaeli’de katıldığı toplantıya sadece CHP’li belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in çağırılmamasına CHP’lilerden tepki yükselmişti. AKP İzmit Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Soydabaş da bugünkü İzmit’in kurtuluşu etkinliklerinde AKP’lilere basın bülteninde yer verilmemesi üzerinden Hürriyet’i topa tuttu

Soydabaş: Hürriyet, AK Partilileri yok saydı!

AKP İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümüyle ilgili İzmit Belediyesi Basın Yayın Departmanı tarafından basına servis edilen haber bülteninde AKP’nin yok sayıldığını söyledi, Hürriyet’i topa tuttu. Soydabaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katıldığı toplantıya 11 AKP’li ilçe belediye başkanının çağırılıp, sadece CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’in çağırılmamasına tepki gösteren CHP’li vekil ve partililere, bugünkü anma programında AKP’lilerin katılımına yer verilmeyen basın bültenini örnek gösterdi. Basın bülteninde AKP’ye bilerek yer verilmediğini kaydeden Soydabaş, şunları kaydetti:

MURAT KURUM OLAYINI HATIRLATTI

“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un toplantısına davet edilmedi diye ortalık ayağa kaldırıldı. Yok sayıldıklarını ifade ettiler. Oysa, Bakanımızla baş başa görüşmeyi ayarlayan, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi gibi büyük bir işin çözüme kavuşması için öncü olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın kendisiydi. Durum böyleyken bile AK Parti’yi ayrımcılıkla suçlayan, İzmit halkını yok saydı diyenler, aslında bir yıldı AK Partilileri ve AK Parti’ye oy verenleri cezalandırıyor.

"AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ YOK SAYILDI"

İzmit’e ekmek istedikleri nefret tohumlarına İzmit’imizin kurtuluş günü bile engel olamıyor. İzmit Belediyesinden bugün basın servis edilen haber bülteninde tıpkı geçen yıl olduğu gibi AK Parti ve AK Partili Meclis Üyeleri yok sayıldı. Protokol sırlamasında kendisini Vali Seddar Yavuz’un bile önüne koyan Fatma Hanım, törene katılan diğer parti temsilcilerini tek tek yazarken AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ile AK Partili Meclis Üyelerini görmezden geldi. Unutmasın ki aziz hemşerilerimiz tıpkı kendisine olduğu gibi meclis üyesi olarak bizleri de oylarıyla seçti. Dolayısıyla aslında bizleri değil, İzmit halkını yok saymıştır. Demokrasiye gerçekten inanıyor olsaydı, bunu yapmazdı. İzmit, düşmana karşı mücadele ederken birlik içindeydi. Şimdi İzmit’i yönetenler halkımızı ayırmak istiyor.”

SAVUNAMADI AMA...

Soydabaş, Hürriyet’i topa tutarken Hürriyet’in Murat Kurum’un toplantısına çağırılmamasına bir savunma getiremedi, Hürriyet’in Kurum tarafından daha önce birebir muhatap alınmasını hatırlatmış oldu.