Rektör Adayı Bekir Çakır’ın dosyası kabarık!

Ağabeyinin adını taşıyan FETÖ yurdu, 17-25 Aralık operasyonları sonrası kapatılmayıp FETÖ okuluna dönüştürülürken sessiz kalan, KOÜ’deki öğrenci konseyi seçimlerinde haksızlık yaptığı iddiasıyla ülkücülerce kefe konan, Rektör’e kızıp boş koltuk fotoğrafı paylaşarak Rektör Yardımcılığından istifa eden ve geçmiş yerel seçimlerde partisinin adayına oy vermediğini açıklayan Rektör adayı Prof. Dr. Bekir Çakır’ın KOÜ Rektörü olmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan onay verecek mi merak ediliyor…

Rektör Adayı Bekir Çakır’ın dosyası kabarık!

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü’ye karşı bayrak açan, Rektör Yardımcılığı görevinden istifa eden ve şu anda Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak derslere giren Prof. Dr. Bekir Çakır, geçtiğimiz ay Rektörlük için başvuru yaptı. Çakır’ın Hülagü ile ters düşmesi sonrası devletin bir kurumundan; sosyal medya hesabında boş koltuk paylaşarak istifa etmesi tepkilere neden olmuştu. Bu durum, üniversiteye saygısızlık olarak nitelenmişti. Evet Çakır, boş koltuk göstererek istifa ettiği o kurumun şimdi en tepe noktasına aday!

FETÖ YURDU, AĞABEYİNİN ADINI TAŞIYORDU

Peki, neden istifa etmişti Bekir Çakır? Ona, sorarsanız sebep biziz! Rektör ile ters düşmesi görünürdeki etken olsa da Çakır, gazetemize açtığı bir davada hakim karşısında “Beni bu arkadaşların haberleri istifa ettirdi” demişti. Sonrasında da düzeltme yaparak sadece gazetemizde çıkan haberlerin değil, diğer gazetelerin yaptığı haberlerin de istifasında etkili olduğunu söylemişti. Peki, Çakır’ın gazetemize açtığı dava hangi haberle ilgiliydi? Konu FETÖ’ye ait bir yurdun, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra yine FETÖ’ye ait özel bir okula dönüşmesiydi. Ve okula dönüştürülen bu yurdun arazisi, yıllar önce Çakır ailesi tarafından o dönem cemaat diye adlandırılan bu yapıya verilmişti. Yurt, okula dönüşmeden önce Bekir Çakır’ın merhum ağabeyi eski belediye başkanı Mustafa Çakır’ın adını taşıyordu. Kamuoyunda bu yurt arazisi, Çakır ailesi tarafından bağışlanmış olarak biliniyordu.

YURT OKULA DÖNÜŞMÜŞ, 15 TEMMUZ’DAN SONRA KAPATILMIŞTI

Bilindiği ülkemiz 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimini atlattı. Devletin hemen hemen her kademesine konuşlanan din simsarlarının gerçek yüzleri, bu yüzü görmeyen kesimlerce de görülünce operasyonlar başladı, FETÖ’cülere ait yurtlar, okullar, dershaneler, dernekler, iş yerleri ve benzeri kuruluşlar tek tek kapatıldı. 17-25 Aralık operasyonları sonrası hala ayakta olan Başiskele’deki Mustafa Çakır Erkek Öğrenci Yurdu, 2016 yılında Özel Erkul Tunagür İlkokulu ve Ortaokulu’na dönüştü. Bu durumu gündeme ilk ve tek getiren bizdik. Cemaat yurdu, cemaat okuluna dönüşmüştü ve ilgililer buna sessiz kalmıştı. Eleştirel bir haber yaptık 2016 nisan ayında ancak eleştirilenler arasında Bekir Çakır yoktu. Kamuoyunda bilineni yazmıştık yurdun geçmişini hatırlatmak maksadıyla… “Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bekir Çakır'ın merhum ağabeyi Mustafa Çakır’ın Başiskele’de bulunan arazilerini AKP’nin cemaatle arası bozulmadan önce yurt yapımı için bu yapıya hibe ettiği biliniyordu” demiştik. 3 ay sonra cemaat okulu kapanmış, “3 ay önce yazdığımız o okul kapatıldı” başlığı ile 20 Temmuz’da yani darbe girişiminden 5 gün sonra yeni bir haber yapmıştık. 3 ay önce yazmış olduğumuz haberdeki ifadelere tekrar yer vermiştik haberimizde. Çakır, bir önceki haberle ilgili gazetemize ulaşmamış, tekzip metni de yollamamıştı. Ama gelin görün ki darbe girişimi olduktan sonra bir tekzip metni yolladı Çakır, gündemde kalmamak için de bir aracı vasıtasıyla tekzip metninin yayımlanmamasını rica etti. Tekzip metninde Çakır, topu ailesine atmış, bu arazinin kendisi tarafından değil ailesi tarafından; bağışla değil, satışla verildiğini iddia etmiş, bunu da tapudan aldığı belgelerle ortaya koymuştu. Satışa dair bir dekont ise tekzip metninde yoktu.

ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİMLERİ

O dönem dine hizmet ettiği düşünülen bu şahıslara bir arazinin tahsisi “Hayırlı iş” olarak tabir ediliyordu. Çakır’ın bu olaydan bu denli rahatsızlık duyması şaşırtıcıydı. Çakır’ın açtığı davadan gazetemiz beraat etti ancak Çakır, kararı bir üst mahkemeye taşıdı. Dosya, üst mahkemede bekliyor. Evet, Bekir Çakır, bu haberlerle yıpratıldığını söyleyerek istifa ettiğini dile getirdi mahkemede ama yıprandığı için Rektör Yardımcılığından istifa eden bir isim şimdi daha üst noktaya aday(!) Çakır’ın üniversitedeki öğrenci konseyi seçimlerinde de canı çok sıkılmıştı! Ülkücü gençler, hakkını yediğini iddia ettikleri Çakır’a yüklenmişti. İstifasında bu konu da etkili olmuştu elbet! Rektör Hülagü ile ters düşmeye başladığı konuların başında bu geliyordu.

KENDİ PARTİSİNİN ADAYINA OY VERMEMİŞTİ

Bekir Çakır’ın gündeme geldiği konular yalnızca bunlardan ibaret de değil… Siyasetin için de önemli bir mevkie gelebilmek için bir hayli çabaladı Çakır! AKP’den Başiskele Belediye Başkanlığına aday adayı oldu ama aday gösterilmedi. Aday gösterilen Hüseyin Ayaz’ın aleyhine yani partisinin aleyhine çalıştığı öne sürülüyordu ki seçimden sonra o dönem meslektaşımız Ahmet Akçaalan’a verdiği röportajda, AKP’nin adayı olan Hüseyin Ayaz’a oy vermediğini itiraf etti. Yani hem siyasette hem de KOÜ’de kendi görüşündeki isimlerle de ters düşmüştü. Boş bıraktığı koltuğun fotoğrafı hafızalara kazınan, öğrenci konseyi seçimlerinde ülkücü cenahın büyük tepkisini çeken ve siyasette de partisinin adayına oy vermediğini rahatlıkla itiraf eden Bekir Çakır, Kocaeli Üniversitesi mevcut Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde görev yapan KOÜ’yü hiç tanımadığı halde aday olan Prof. Dr. Kamil Güral’ın karşısında yarışa giriyor. Bakalım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ağabeyinin adını taşıyan cemaat yurdunun okuluna dönüşmesi sürecinde etkisiz kalan, vicdani rahatsızlık duymayıp durumu ilgili yerlere taşımayan; kendi partisine oy vermeyen, KOÜ öğrenci konseyi seçimlerindeki haksızlıktan sorumlu tutulan ve boş koltuk protestosu ile tepki çeken Bekir Çakır’a şans verecek mi?