Şarköy Belediyesi’ne İzmitli aday..!

Tekirdağ Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı İzmitli İlhan Mengi, görevinden istifa ederek CHP’den belediye başkan aday adayı oldu.

Şarköy Belediyesi’ne İzmitli aday..!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde son gün sürprizi yaşandı. Şarköy Belediyesi’nin İzmitli başkan yardımcısı İlhan Mengi, belediye başkan adaylığı için görevinden istifa etti ve resmi başvurusunu yaptı. İzmit Belediyesi Elektrik Su İşleri eski müdürü Yusuf Mengi’nin oğlu olan İlhan Mengi’ye kalabalık bir kitle destek verdi. Adaylık başvurusuyla ilgili konuşan Mengi, “30 yılık kamu görevi yapmış ve emekli olduktan sonra ticaret ve esnaflık deneyimimden sonra bir dönem belediye meclis üyeliği ve bir dönem belediye başkan yardımcılığı yapmış biriyim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 30 yıllık üyesi olarak Şarköy ilçemize belediye başkanı olarak hizmet etmek için birikimlerimden aldığım tecrübemle aday adayı oldum” dedi.

İLHAN MENGİ KİMDİR?

05.02.1956 tarihinde İzmit’te doğdu. İlk ve Ortaokulu İzmit’te tamamladı. Kuleli Askeri Lisesini bitirdikten sonra 1976 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinde çeşitli rütbe ve görevlerde bulunduktan sonra 1988 yılında mecburi hizmetini tamamlayarak kendi isteği ile ayrıldı ve emekli oldu. Uzun yıllar Şarköy’de ticaretle uğraştı. 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde DSP’li Süleyman Altınok’un kazandığı seçimlerde DSP Şarköy belediye meclis üyesi olarak seçilen İlhan Mengi genel seçimlerde DSP baraj altı kalarak meclis dışında kaldıktan sonra DSP belediye meclis üyeliğinden istifa ederek CHP Şarköy belediye meclis üyesi olarak devam etti.31 Mart 2014 yerel seçimlerde CHP’li Süleyman Altınok Şarköy belediye başkanlığını kazandığı seçimlerin sonunda Şarköy belediye başkan yardımcılığına getirilen İlhan Mengi, Yılarca Şarköy’de SHP ve CHP belediye başkanlığı yaptığı Hüseyin Avni Başer’in yiğeni Canan Mengi ile evli olup 2 erkek çocuk babasıdır.