Kocaeli’den sahte belgeyle gitti korona testi pozitif çıktı!

Kocaeli’den sahte belgeyle Bartın’a giriş yapan şahsın COVİD-19 testi pozitif çıktı

Kocaeli’den sahte belgeyle gitti korona testi pozitif çıktı!

Kocaeli’de hastane inşaatında çalışan ve sahte belgeyle Bartın’a giriş yapan şahsın korona testi pozitif çıktı. Sahte belgelerle seyahat eden şahıslar Zonguldak-Bartın tali kontrol noktasından Bartın’a girmek isterken ekiplerce durduruldu. Durdurulan 12 işçiden birinin korona testi pozitif çıktı. Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Seyahat izin belgesi niteliği taşımayan belgelerle seyahat eden ve Perşembe (Zonguldak)-Kozcağız (Bartın) tali kontrol noktasından Bartın’a girmek isterken 09.05.2020 tarihinde durdurulan araçta bulunan, Kocaeli İlinde hastane inşaatında çalışan 12 işçiden birinin test sonucu pozitif çıkmıştır. İlimize dışarıdan gelenler, sağlık durumu netleşene kadar zorunlu karantinaya tabi tutulduğundan, bu kişiler Yurtta izolasyon altında kalmakta idi.

Aynı minibüste seyahat ettiği kişiler negatif de olsa ileriki günlerde pozitife dönebilecek olması nedeniyle zorunlu karantina devam etmektedir. İlimizde tedavisi devam eden 10 vaka tamamen il içi vakalar olup bu vakalar bile filyasyon çalışmaları sonucunda tespit edilip test sonuçları yurt karantinası sırasında belli olan kişilerdi. İlimize giriş yapmak isteyen kişilerin zorunlu olarak karantinaya alınması uygulaması sonucunda, dışardan gelen ve pozitif çıkan vakanın ve muhtemel vakaların köylerindeki hoş geldin temasları ve il içindeki izin nedeniyle yapacakları temaslar önlenmiş oldu.

İçerideki vakalarımız bitmek üzereyken dışarıdan gelen kişilerin sağlık durumları netleşene kadar zorunlu olarak karantinada tutulma uygulaması, özellikle seyahat yoğunluğunun olduğu bayram tatili günlerinde de devam edecektir.”.