MKYK üyesini geriye attılar
AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in MKYK üyesi olmasına rağmen, Kocaeli İl Koordinasyon Toplantısı’nda AKP’li diğer vekillerden daha geride oturması dikkatlerden kaçmadı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum incelemelerde bulunmak için geçtiğimiz cuma günü Kocaeli’ye geldi. Bakan Kurum’un Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği İl Koordinasyon Toplantısı’na, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 11 ilçe belediye başkanı ve AKP Kocaeli Milletvekilleri katıldı.
Toplantının gerçekleştiği salonda ise oturma düzeni görenleri şaşırttı. AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün ortasına oturduğu görüldü. Merkezi Karar Yüksek Kurulu (MKYK) üyesi olması nedeniyle Zeybek’in AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in yanına oturması gerekirken Zeybek’in yerinde AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun oturduğu görüldü. Bu durum kafalarda soru işaretine neden olurken Zeybek’in dışlandığı yönünde yorumlar yapıldı.
SEBEBİ KENT GÜNDEMİNE PASİF DURUŞU MU?
Karantina döneminde DEVA Partisi Teşkilat Başkanı Nihat Ergün’ün açıklamaları ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın polemik yaratan sözleri nedeniyle AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ile AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da tartışmaları büyüten açıklamalar yapmıştı. Öyle ki bu tartışmaların sonucunda Türkkan’ın çiftliği ve fabrikası mühürlendi.
AKP MKYK üyesi olmasına rağmen Zeybek’in kent gündemine dair pasif duruşu oldukça dikkat çekmiş ve parti içinde diğer milletvekilleriyle mesafeli olduğu için de tartışmalara pek müdahil olmadığı partililer tarafından iddia edilmişti. Bu iddiaların sonucunda ise İl Koordinasyon Toplantısı’nda baş köşeye oturması gereken Zeybek’in Katırcıoğlu’nun gölgesinde kalarak geri plana atıldığı konuşuluyor.