Kocaeli'de sapık öğretmene, 22 yıl hapis!
Eski öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu ve müstehcen fotoğraflarını yayınladığı iddiasıyla hakim karşısına çıkan eski öğretmene 22 yıl hapis cezası verildi

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir okulda öğretmenlik yapan A.B. adlı şahıs, iddialara göre; eski okulunda tanıştığı, 18 yaşın altındaki öğrencisine cinsel istismarda bulundu. Bununla da yetinmeyip bir sosyal medya hesabından öğrencisine ait fotoğrafları paylaştı. Mağdurun ailesinin de olaya dahil olmasıyla konu yargıya taşındı. Kocaeli Adliyesi’nde geçtiğimiz yıl görülen davada, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, çocuk, hayvan, ölmüş insan bedeni ile ilgili müstehcen yayınları yayınlamak ve çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan Sanık A.B., 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar, İstinaf Mahkemesi’ne taşındı. İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını bozarak dosyayı iade etti. Dava bugün yeniden Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu bulunan Sanık A.B., SEGBIS aracılığıyla duruşmaya katıldı.
Sanık A.B., “Olayların bu noktaya gelmesini istemedim. Ben kimseye resim göstermedim. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasını kaldırarak şahsa, 22 yıl hapis cezası verdi.
Öte yandan sanığın Resmi Gazete’de yayınlanan 676 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde kararname ile meslekten ihraç edildiği öğrenildi.