CHP danışmadan niye kaçıyor?
31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından CHP örgütleri, tatile girdi. Diğer siyasi partiler tüm ilçelerde danışma meclislerini tamamlarken CHP’de yöneticiler ortada gözükmüyor

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Türkiye’deki muhalif rüzgarın da etkisiyle İzmit Belediyesi uzun yıllar sonra CHP tarafından kazanıldı. Diğer ilçeler ve Büyükşehir Belediyesi AKP’de kaldı. CHP, 31 Mart’ın ardından tatile giderken Cumhur İttifakı’nın ortakları AKP ve MHP ise ilçe ilçe danışma meclislerini gerçekleştirdi. Tüm ilçelerde teşkilatlarını diri tutmaya çalışan bu iki partinin aksine CHP’de yaprak kımıldamıyor.
İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın uzun süredir tatilde olduğu biliniyor. İzmit İlçe’de Hakan Çakar bireysel birkaç ziyarette bulunuyor. Bunun dışında Kocaeli genelinde örgütler kendi haline bırakılmış durumda. CHP’de bu sessizlik ve hareketsizliğin ne kadar süreceği bilinmiyor.