Hikmet Erenkaya: İlçe adaylarını, Büyükşehir adayı ve örgüt belirlemeli
CHP’li eski belediye başkanı ve eski milletvekili Hikmet Erenkaya, ön seçim olmazsa ne Büyükşehir Belediyesi ne de İzmit Belediyesi için başkan aday adayı olmayacağını söyledi. Erenkaya ayrıca, Büyükşehir adayının önce belirlenerek ilçe belediye başkan adaylarını örgüt ile birlikte belirlemesi gerektiğini savundu

Cumhuriyet Halk Partisi eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, ön seçim olmazsa ne Büyükşehir Belediyesine ne de İzmit Belediyesine aday olmayacağını söyledi. Erenkaya, atama ile kendisini dahi atasalar, kabul etmeyeceğini kaydetti. Ön seçimin, parti üzerindeki ölü toprağını alacağını, partiye hareketlilik katacağını ifade eden Erenkaya, ilçe belediye belediyelerin başkan ve meclis üyesi adaylarının ise Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlenmeden ilan edilmesini doğru bulmadığını, önce Büyükşehir adayının belirlenmesi gerektiğini, bu adayın da ilçe belediyelerinin başkan adayı ve meclis üyesi adaylarını örgütle birlikte belirlemesi, yani Kocaeli’yi örgütle beraber dizayn etmesi gerektiğini savundu, başarının böyle yakalanacağını ifade etti.
ATAMA OLURSA ADAYLIĞI KABUL ETMEM
Erenkaya, şunları kaydetti: “Önseçim olursa adayım. Ön seçim olmazsa atamayla beni bile aday yapsalar kabul etmem. Atama olursa bile sandık kurulacak, 8-9 bin üye oy kullanacak. Kullansın oy, oradan yüzde 70-75 çıkamayan adam aday olmamalı zaten. Ön seçim olursa, arkadaşlarımla, örgütümle konuşur, parti görevi olarak aday olabilirim. İzmit için de Büyükşehir için de aday olurum, tek şartla: Ön seçim… Ön seçim yaparsa partimin lehine olur.
PARTİ, HALKIN GÖZÜNDE REZİL OLUR
Ayrıca, Büyükşehir adayının görüşleri alınmadan ne bir tek ilçe belediye başkan adayının atanması doğru, ne de bir belediye meclis üyesi adayının ataması doğrudur. Büyükşehir adayı iddialı ise Ankara ve örgütü ile beraber oturur, adayları kendi tespit eder. Büyükşehir adayı belli olmadan, ilçe belediye başkan adayları belli olursa o göstermelik aday olur. Böyle bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı zaten tamamen bitmiş anlamındadır. Etik olarak da siyasi olarak da doğru değil. Sadece Kocaeli değil, herhangi bir kentte olması gereken budur. Tahsin Tarhan’ın 2014 yerel seçimlerindeki adaylığı gibi… Adamı aday yaptılar, ilçelerin hiçbiri gündemine dahi almadı Büyükşehir Belediyesini. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle göstermelik bir aday yapacaklarsa Kocaeli için şimdiden hüsran olur. Büyükşehir adayı, esame listesine bile giremez, parti halkın gözünde rezil olur.
İTTİFAK OLMASA VEKİL SAYISI 2’YE DÜŞECEKTİ
Önerim şu ki; Genel Merkez ve örgüt derhal, Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleyecek, Büyükşehir adayı da örgütle birlikte Kocaeli’yi dizayn edecek. Başarı böyle gelir. Ön seçimden korkmamaları lazım. Ön seçim demek hareket getirmek demek. 10 yıldır milletvekilleri için devamlı atama oluyor, bari hiç olmazsa yerelde yapmayın. Millet atamadan bıktı. Milletvekili arkadaşlarıma da çağrımdır, nasıl kazanabiliriz noktasına artık gelmeleri lazım. Kavgayı gürültüyü bir tarafa bırakmaları lazım. Benin adamım, onun adamı dönemi geçti. Burada devamlı 13-0 oluyoruz, milletvekilliğinde de sayımız düştü. Milletvekilliğinde 2,5’tan 3 olduk. Kocaeli’nin toplam vekili 11 iken 3 vekilimiz vardı, şimdi 13 vekil var ve CHP’nin vekil sayısı yine 3. İttifak olmasa 2’ye düşecekti.”