Akar TBMM’de o göreve aday
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Grubu adına TBMM Başkanvekili adayı olabilmek için CHP Meclisi’nde bugün aday olan diğer üç isimle yarışacak.

TBMM yeni başkanını 2-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak seçimle belirleyecek. TBMM Başkanlık seçimi öncesinde mecliste grubu bulunan partiler başkanvekillerini seçmek için bugün saat 10.00’da kendi grubunda seçim yapacak. CHP’den TBMM Başkanvekili olabilmek için üç dönemdir Kocaeli Milletvekili seçilen Haydar Akar, Yaşar Tüzün ve Sezgin Tanrıkulu yarışacak.
TBMM CHP Grup Toplantısında gerçekleştirilecek seçimde CHP’nin mecliste bulunan 134 milletvekilinin oy kullanma hakkı bulunuyor. 70 oy alan aday, 2-12 Temmuz arası seçilecek TBMM Başkanının vekili olacak. Üç dönemdir Kocaeli Milletvekili olarak görev yapan Haydar Akar, ilk kez TBMM Başkanvekili adayı olacak. Üç aday arasında Akar’ın şansının daha yüksek olduğu konuşuluyor. Akar’a, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da destek veriyor.