Birol sağlam çok kızmış!
Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir Ahmet Davutoğlu’nun partisine geçtiğini açıklayarak görevinden istifa etmişti. Demir’in damadı olan Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam’ın da partiye geçebileceği iddiaları kulislerde konuşulurken Sağlam sosyal medya hesabından sert bir açıklama yayınladı

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu’nda yer alarak , AKD Başkanlığı görevinden istifa etmiş, Alevi yurttaşların da büyük tepkisiyle karşı karşıya kalmıştı. Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından yeni partiye geçmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Demir kısa bir süre sonra yeni partide yer aldığını duyurmuştu. Doğan Demir’in ardından ise gözler Birol Sağlam’a çevrildi. Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı CHP’li Birol Sağlam’ın da yeni partiye geçebileceği kulislerde konuşuluyor. Dün Kocaeli Barış Gazetesi’nde de konuyla ilgili Sağlam da ‘Gelecek mi?’ başlıklı bir haber yer aldı.
KİŞİLİK HAKLARIMA SAYGISIZLIK
AKD Şube Başkanı Sağlam’ın konuyla ilgili bir açıklama yapması beklenirken, Sağlam Sosyal medya hesabı üzerinden saldırgan bir dil kullanarak paylaşımda bulundu. Sağlam’ın paylaşımı şu şekilde: Yerel bir gazetede şahsımla ilgili yapılan açıklama üzerine bilgilendirme mecburiyeti hissettim. Anlaşılan o ki bu haber ve bu haberi yorumlayan, destekleyen anlayış beni, kurumsal kimliğimi ve onurumla yürüttüğüm mücadelemi tanımayacak kadar yetersiz bilgi sahibi. Haberin içeriğinde yer alan “Başka bir partiye geçecek mi?” sorusu aynı zamanda benim kendi özgür irademle hareket edemeyeceğimi düşündüren, algı yaratan ve nihayetinde hedef gösteren bir sorudur. Yani bir bakıma kişilik haklarıma da saygısızlıktır.
HABER KURGULANMIŞ
Bu haberin içeriğine konu olan varsayımın tamamı; temsil ettiğim ve uzun yıllar şube başkanlığını yaptığım kurumun genel başkanının yeni kurulan bir siyasi partiye geçmesi üzerine kurgulanmıştır.
Alevi Kültür Dernekleri Önceki Genel Başkanı Doğan Demir’in yeni kurulan partinin kurucular kurulunda yer almış olması kararı şahsi bir tercihdir. Genel Merkez yönetimi ile yapmış olduğu değerlendirme neticesinde kişisel olarak bu karara vardığını kamuoyunun bilgisine sunmak isterim. Konu ile ilgili gerek kurumumuzun Genel Merkezi, gerekse eski Genel Başkanımız Sayın Doğan Demir tarafından kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılmıştır.
SİYASİ GÖRÜŞÜM DÜN NE İSE…
Bu şekilde spekülatif haberler üzerinden önce şahsıma daha sonra temsil ettiğim kuruma yönelen asılsız haberler, iftiralar ve gerçeği yansıtmayan iddialar düpedüz saygısızlıktır. Benim siyasi çizgim ve görüşüm dün ne ise bugünde aynıdır. Ve yarında öyle olacak. Uzun yıllar çeşitli kadro ve kademelerde onurumla yürüttüğüm bu mücadelemi bundan sonra da devam ettireceğim. Bu zamana kadar nasıl ki partim için mücadele ettiysem bundan sonra da aynı kararlılıkla bu onurlu davayı sürdüreceğim.
ESNEMEYECEĞİM
Beni doğrudan hedef alan ve asılsız haberleri kimlerin ne maksatla yaptığını çok iyi biliyorum. Benim üzerimden bu şekilde bir algı operasyonu yürüterek oluşturulan bu propaganda ile şahsıma ve kurumuma kimsenin bu şekilde saygısızca müdahale etmeye hakkı yoktur. Böyle yalan ve uydurma duyum haberler ile karalama ve algı operasyonlarıyla beni ve kurumumu yıpratmaya çalışanlar iyi bilsinler ki; Birol Sağlam’ın duruşu nettir. Hayatım boyunca esnemedim, esnemeyeceğim! Böyle ucuz malzemelerle parti içi siyasi avantaj elde etmek isteyen anlayışa karşı da dik durmaya devam edeceğim. Ve yine iyi bilsinler ki; bundan sonra da bu anlayış ile mücadele etmeye devam edeceğim. Saygılarımla...”.