Ford’da 11 işçinin testi pozitif!

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bugün yaptığı canlı yayında fabrikada koronavirüse yakalanan işçi sayısının 11 olduğunu açıkladı.

Ford’da 11 işçinin testi pozitif!

Mart ayının ortalarında üretime ara verilen Ford Otosan’ın Fabrika Genel Müdürü Haydar Yenigün, bugün bir kez daha canlı yayında işçilere seslendi. Yenigün vaka sayısının 11 olduğunu açıkladı. İşçilere test yapılıp yapılmayacağı şeklindeki sorularına da cevap veren Yenigün test yaptırmayı düşündüklerini belirterek “Test çok önemli ama asıl önemli olan izolasyon ve dezenfeksiyon” dedi. Fabrika üretime başladıktan sonra 6 işçide virüs tespit edildiğini söyleyen Yenigün, toplam 11 işçinin testinin pozitif çıktığını belirtirken bu işçilerin tamamının evlerinde karantinada olduğunu, hiçbir işçinin hastanede olmadığını söyledi.

Spekülasyonlara neden olmaması gerekçesiyle vakaların hangi bölümlerde görüldüğüne dair bir bilgi paylaşmayacağını dile getiren Yenigün, işçilerin test yapılıp yapılmayacağı şeklindeki sorularını da yanıtladı. Başka fabrikalarda test yapıldığını, bu şekilde test yapılmasını maliyet ve test sonucunun doğruluğunun yüksek olmaması gerekçesiyle işyeri hekiminin onaylamadığını ileri süren Yenigün “Devletin testini yaptırmak için uğraşıyorum. Paraysa para, izinse izin. Biz de test yaptırmak istiyoruz. Önlemleri devam ettirmek istiyoruz. Her arkadaş 14 günde bir teste tabi olsun diye düşünüyoruz ama bu bile yeterli değil. Test çok önemli ama asıl önemli olan izolasyon ve dezenfeksiyon” ifadelerini kullandı.

EVRENSEL GAZETESİ