Hürriyet’ten bir Çetin Emeç hamlesi daha!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, basın şehidi Çetin Emeç’in adını kütüphaneye vermişti. Sadece kütüphane kapısında görünme bir noktada olan Çetin Emeç ismi, Hürriyet’in ikinci hamlesiyle Yunus Emre Kültür Merkezi’nin yola bakan kısmına dev puntolarla yazıldı

Hürriyet’ten bir Çetin Emeç hamlesi daha!

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in büyük önem verdiği Yunus Emre Kültür Merkezinde yapımı süren modern kütüphanenin ismi, Çetin Emeç Kütüphanesi olmuştu. Hürriyet, bu hamleyi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Yenidoğan’da bulunan üst geçitten Çetin Emeç adını kaldırması sonrası yapmıştı. Erol Köse’nin adının verildiği yeni köprü, tartışmalara yol açmış, sonunda Köse de bu üst geçitte ismini istemediğini dile getirince Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Köse ismini de kaldırarak köprüye Yenidoğan üst geçidi ismini vermişti.

Hürriyet, Çetin Emeç isminin kütüphanenin kapısının üzerine yazılmasıyla yetinmedi ve yeni bir Çetin Emeç hamlesi daha yaptı. Hürriyet, Yunus Emre Kültür Merkezi’nin bulunduğu binanın yola bakan kısmına otoparkın üstüne dev harflerle “T.C. İzmit Belediyesi Çetin Emeç Kütüphanesi” yazdırdı. Çetin Emeç ismi artık, çok daha görünür bir yerde yaşatılacak.

BASIN ŞEHİDİ ÇETİN EMEÇ KİMDİR?

Gazeteci-yazar Çetin Emeç, 1935 yılında İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe 1952 yılında Son Posta gazetesinde başlayan Emeç, Hayat ve Ses dergilerinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde uzun yıllar genel yayın yönetmenliği yapan Emeç, 7 Mart 1990 günü Suadiye’deki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu, şoförü Sinan Ercan’la birlikte hayatını kaybetti. Ülkemizin basın şehitleri arasında yer alan Emeç, Hürriyet gazetesinin yönetim kurulu üyesi ve köşe yazarı olarak, Atatürkçü ve laik çizgideki duruşu ve yazılarıyla biliniyordu. Öldürülmesinde bu kimliğinin yanı sıra ülkeyi karıştırmak isteyen derin güçlerin rolü olduğu hep vurgulandı.

Kütüphane kapısı ve dış kapıdaki isimle yetinmeyen Hürriyet, Yunus Emre Kültür Merkezi'nin yola bakan kısmına çok daha görünür puntolarla Çetin Emeç Kütüphanesi yazdırdı.

Çetin Emeç'in ismi, kütüphanenin giriş kapısında yer alıyordu.

Kütüphaneye girerken dış kısımda da Çetin Emeç Kütüphanesi ismi yer almıştı.