“Arkamızda AKP değil halk var”
Yeniden Refah Partisi İl Yönetim Kurulu, büyük kongreden sonra ilk defa toplantısını gerçekleştirdi. İl Başkanı Mehmet Aras, kongreye yoğun katılım olduğunu söyleyerek, “Arkamızda AK Parti değil, halk var” dedi

Partinin 1. Olağan Büyük Kongresi’nde MYK üyeliğine seçilerek, partinin kurmay kadrosuna katılan İl Başkanı Mehmet Aras, il yönetim kurulu üyelerinin tebriklerini kabul etti. Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ ın kendisine duyduğu güvenden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Mehmet Aras Kocaeli teşkilatlarının kongreye rekor düzeyde katılım gösterdiğini ifade ederek, bu durumun oluşmasında emeği geçen teşkilatlarına ayrı ayrı teşekkür etti.Aras, Dilovası’nda çekilmiş bir fotoğrafı tüm yönetim kuruluna göstererek, “İşte adanmışlık, işte dava adamlığı böyle olur” dedi. Aras’ın basınla da paylaştığı fotoğrafta, bir gençlik kolu mensubu, arkadaşının pankart asabilmesi için bedeni ile merdiven görevi yapıyor.
Arasın gündeminde, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurdurulduğunu iddia eden Mustafa Balbay da vardı. Aras, “Yeniden Refah Partimiz kurulduğu günden, bu güne halkımızın desteği ile yoluna devam ediyor. Bu partinin bu gün gördüğü teveccüh, kimsenin minneti ile oluşmamıştır. Bizler karış karış tüm Anadolu’yu dolaşarak, bu partinin temellerini attık. Bu parti milli görüş fikriyatının 40 yılı aşkın temeli ve bizim verdiğimiz emekler üzerine kuruldu. Bu temel gerçeği bilmeyen göz ardı eden birisinin, 17 Kasım’da Ankara’ da yaptığımız kongredeki insan selini görerek, korkuya kapılıp; “Yeniden Refah Partisi Erdoğan organizasyonudur. Dr. Fatih Erbakan ilk seçimde AK Parti’den milletvekili olacak” şeklinde bir demeç vermesi, Yeniden Refah Partisi’nin mevcut siyasi düzlemdeki partileri nasıl ürküttüğünü bir kere daha göstermiştir” dedi.
Aras, “Bu basit hareketi ile Mustafa Balbay, milletvekili olmanın ciddiyetini idrak edemediğini bizlere göstermiştir. Bilindiği üzere kendisi hapisten kurtarılmak için milletvekili yapılmıştır. Hapisten kurtulsun diye milletvekili yapılan bir kimsenin, kendisini siyasetçi zannediyor olması, böyle komik durumların ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Mustafa Balbay ve CHP’nin bu ipe sapa gelmeyen, kimin işine yarayacağı belli olmayan muhalefet anlayışı, Erdoğan’ın can simididir. Milletimiz bunların yetersizliğine bakarak, gidip oyunu Erdoğan’a vermektedir. Bu yüzden Sayın Balbay hiç kimseye AKParti de yer aramasın, gidip kendisi orada siyasi hayatına devam etsin. Bu şekilde CHP’ye daha faydalı olacağına inanıyorum.Bu gün gazeteler ve siyasi kulisler Beştepe ye CHP den kimlerini gizlice girip çıktığını konuşuyorlar. Balbay ilk önce gidip saray önündeki CHP’lileri toplasın, sonra yeniden refah partisine laf yetiştirsin” dedi.
Aras, “Mustafa Balbay en azından bu sözlere vefa göstermeli, sözünü ona göre konuşmalı idi. Kendisine teklif edilen bakanlığı dahi ret edip, sıfırdan yeni bir siyasi parti kurmanın zorluklarına göğüs geren bir kimseye bu sözleri yakıştırmak, ancak ve ancak Balbay’ın manevi olarak ne kadar kirli olduğunu ispat ediyor” ifadelerini kullandı.