Dalkılıç bayrak açtı
Saadet Partisi Dilovası Belediye Başkan Adayı ve Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç sabah yaşanan gelişmelerin ardından Dilovası’nda düzenlenen Türk bayraklı yürüyüşte konuştu, “. Biz dün olduğu gibi bugünde aynı kardeşlik bağları ile yola çıktık Dilovası’nı bölmedik ve sevgide birlik olduk kimse bizi bölemeyecek” dedi

Saadet Partisi Dilovası Belediye Başkan adayı Ercan Dalkılıç’ın meclis üyesi aday listesine HDP kontenjanından giren Turan Tekgül’ün gözaltına alınmasının ardından gözler SP Dilovası Belediye Başkan Adayı Ercan Dalkılıç’ın yapacağı açıklamadaydı. Dilovası’nda gerçekleştirilen Türk bayraklı yürüyüşün ardından konuşan Dalkılıç, “Biz dün olduğu gibi bugünde aynı kardeşlik bağları ile yola çıktık Dilovası’nı bölmedik ve sevgide birlik olduk kimse bizi bölemeyecek” açıklamasında bulundu.
Binlerce gencin yüz metre uzunluğundaki devasa Türk bayrağı ile yapmış oldukları yürüyüş Dilovası’nda yaşayan her kesimin gönlüne taht kurdu. Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç’a destek vermek amacı ile düzenlenen "Gençlik ve Kardeşlik Yürüyüşü” programına binlerce genç katılarak Dalkılıç’a desteklerini sundular. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile metrelerce uzunlukta yürüyüşlerini gerçekleştirdi.
Dilovası Belediye Başkan Adayı Ercan Dalkılıç, Saadet Partisi Dilovası Gençlik Kolları’nın organize ettiği ‘Gençsen Geleceksin’ programında gençlerle buluştu. Dalkılıç’ın buluşması mitinge dönüştü. Dilovası gençliği ‘Dik dur Eğilme, Dilovası Seninle’ sloganlarıyla alanı inletti.
Dalkılıç yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Dilovası gençliği artık her şeyi görüyor. Bugün gençlik buradaysa kendi geleceği için buradadır. Biz şunu söylüyoruz; Dilovası’nda 5 tane organize sanayi kurulmuştur. Kurulan organize sanayide Dilovası’nın gençliği yoktur. Dilovası gençliği iş başvurusu yapmaya gittiğinde Dilovası’nda oturuyorum diyen gençliği işe almıyorlar. Dilovası’nı onlar kirletiyorsa bedelini ödeyecekler. Şu an kaybettiklerini çok iyi biliyorlar. Dilovası niye oy verdi onlara. İktidar partisi diye oy verdi. Peki ne oldu. 10 yıl içerisinde Dilovası’na ne yaptılar. Bir çivi bile çakmadılar.
Sağda solda dedikodu yapıyorlar ben Belediye Başkanı olursam birilerinin ekmeğini elinden alıp dükkanlarını yıkacakmışım. Külliyen yalan ben yıkmaya değil yapmaya geldim dün Dilovası Belediye Başkanı iken partili bana deste veren vermeyen herkese yardımcı olduğum gibi bugünde elimden geleni yapacağım. Yıkmak, tehdit etmek sizin işiniz biz ötekileştirmeyecek birleştireceğiz Dilovası bizim evimiz. Şeklinde konuştu.
Dilovası’nda yaşayan Laz, Çerkez, Kürt, Türk, Manav herkes birlik beraberlik ve kardeşlik içinde yaşar. Biz dün olduğu gibi bugünde aynı kardeşlik bağları ile yola çıktık Dilovası’nı bölmedik ve sevgide birlik olduk kimse bizi bölemeyecek.”